Begraafplaats vinden

Infobord begraafplaatsen

In Genk zijn alle gegevens over graven en overledenen gedigitaliseerd. Iedereen kan deze databank raadplegen. Ben je op zoek naar een overledene die op één van de vier Genkse begraafplaatsen begraven is? Ga dan via de link onderaan deze pagina naar de zoekmachine. Met de gegevens die je zo vindt, kun je op de begraafplaats het graf opzoeken. De borden ter plaatse wijzen je verder de weg.

Begraafplaats vinden

Hoe werkt het?

 

 1. Zoek op achternaam (minstens 2 letters). Je kan dit nog verfijnen door  ook  de voornaam, het geboortejaar  of overlijdensjaar in te geven.
 2. Druk op de knop “Zoek”
 3. Je krijgt dan een lijst van de overledenen die aan je zoekopdracht voldoen. In deze lijst zie je de volledige naam en geboortedatum,  sterfdatum en plaats. Tenminste als die bekend zijn.
 4. Klik op de naam van de persoon die je zoekt. Kan je niet doorklikken, dan betekent dit dat het graf van de overledene ontgraven is.
 5. De kaart toont:
  • de basisgegevens
  • de begraafplaats
  • het perknummer en grafnummer
  • de ligging op de begraafplaats.
 6. Door op de kaart te scrollen en te zoomen kan je de rustplaats terugvinden. Die staat in het rood aangeduid.

 

Zodra je weet in welk perk en welk graf de overledene terug te vinden is, kan je op de begraafplaats via de borden en de aanduidingen van de perken eenvoudig de weg vinden naar het graf.