1 mei gaat goed van start

Gepubliceerd op zondag 1 mei 2022 11.54 u.
Persbericht van 1 mei 2022

1 mei, dat is feest in Genk. Twee opeenvolgende jaren moesten de festiviteiten uitgesteld worden, maar vandaag is het weer een drukte van jewelste. “De dag is goed gestart, en er staat nog veel leuks op het programma,” laat burgemeester Wim Dries optekenen.

“Hier hebben we ons als stad lang op verheugd, en het is eindelijk zo ver,” aan het woord is een tevreden schepen van evenementen Karel Kriekemans. “Er was zondagochtend vroeg al veel volk op de been voor de jaar- en rommelmarkt in het centrum. En ook de traditionele 1 mei-kermis was in de voormiddag al een grote publiekstrekker. Die gezellige drukte bleef leven, want ook tijdens de Taptoe werd in grote getallen genoten van het muzikaal spektakel.” We mochten meer dan 20.000 bezoekers verwelkomen tijdens dit eerste gedeelte van de dag.

"Nu is het uitkijken naar de O-parade, de artiesten zijn er alvast klaar voor. En we merken dat er nog veel extra bezoekers aankomen. Als alles vlot verloopt zullen er ook nu weer meer dan 40.000 bezoekers zijn voor de O-parade", vult burgemeester Dries aan.
Die optocht door het centrum start om 16.00 uur. Daarna kunnen alle bezoekers verder genieten van de attracties op de kermis. Om 22.00 uur wordt de dag kleurrijk afgesloten met een diervriendelijk vuurwerk, dat meestal meer dan 20.000 toeschouwers trekt.

Parking

Wie nog naar Genk komt vandaag, kan best gebruik maken van de pendelbussen. Er is een rechtstreekse verbinding van de gratis parkings aan C-mine en KRC Genk tot het centrum. De bussen rijden elke 30 minuten, tot middernacht.
In het centrum van de stad lopen de betaalparkings stilaan vol. Aan de rand van de stad (de parking aan Porta Vida en Villardel) kan je hier en daar nog een plaatsje vinden.