1 mei in Genk: kermis en O-parade gaan door

Gepubliceerd op donderdag 24 februari 2022 9.50 u.
Persbericht van 24 februari 2022

Het 1-meifeest in Genk is een begrip in Limburg en daarbuiten dat voor de coronapandemie duizenden bezoekers naar Genk bracht. De voorbije 2 jaar werd het echter afgelast omwille van Corona. Nu de maatregelen versoepelen maakt stad Genk zich klaar om van 1 mei terug een feest in Genk te maken met de bekende O-parade, een grote jaarmarkt, een internationale taptoe, de 1-mei kermis en een geluidsarm vuurwerkspektakel.


Na ruim twee jaar is het op 1 mei weer feest in Genk. De stad besliste voorbije dinsdag om de bekende O-parade, de internationale taptoe, de 1-mei kermis, de jaarmarkt en het geluidsarm vuurwerk terug door te laten gaan. “We kijken er enorm naar uit om de mensen tijdens onze 1 mei festiviteiten te ontvangen. Het zijn twee moeilijke jaren geweest, daarom hopen we met o.a. de O-parade een startschot te kunnen geven aan een mooi en gevuld lente- en zomerseizoen.” aldus schepen van Evenementen Karel Kriekemans.

De O-parade

Geen 1 mei zonder O-parade. De optocht zal dit jaar terug plaatsvinden op 1 mei om 16 uur in het centrum van Genk. Naast internationale acts wordt er ook samengewerkt met tal van lokale verenigingen. Zij zullen dit jaar hun wagens inkleden in het thema ‘natuur’.

“We kijken uit naar een 1 mei waar de O-parade in volle ornaat door kan gaan, maar we houden uiteraard rekening met de maatregelen die op dat moment gelden.” zegt burgemeester Wim Dries.

Meikoningin

Ook dit jaar wordt er een meikoningin aangesteld. In tegenstelling tot de vorige edities wordt er vanaf 2022 jaarlijks één dansschool uitgekozen om een geschikte koningin aan te wijzen. Balletschool ‘Véronique Lenaers’ bijt dit jaar de spits af.