10 jaar Genk Loopt: nu ook voor wandelaars

Gepubliceerd op vrijdag 18 maart 2022 13.55 u.
Persbericht van 18 maart 2022

Zowel lopers als wandelaars kunnen dit jaar uitkijken naar de 10de editie van Genk Loopt. Het sportevent, dat dit jaar door zal gaan op 6,7 en 8 mei, verwelkomt dit jaar opnieuw zowel de competitieve als recreatieve lopers maar zeker en vast ook wandelaars. Het vertrek en de aankomst situeert zich opnieuw in het Molenvijverpark. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Na de gespreide editie van 2021 komt de organisatie van ‘Genk Loopt’ met een nieuw format, verdeeld over drie dagen. “Zo kunnen we de menigte goed spreiden, maar kunnen we het toch bundelen in één lang weekend.” aldus schepen van Sport Kathleen Parthoens. Het event vindt plaats om vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei. De organisatie is opnieuw in handen van stad Genk en ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL).

Primeur in de regio

Vanaf dit jaar kunnen ook wandelaars deelnemen aan ‘Genk Loopt’. Genk zet al heel het jaar in op meer beweging voor de Genkenaar. “Omdat niet iedereen zich geroepen of klaar voelt om te lopen, willen we de bezoeker nu ook de mogelijkheid geven om te wandelen.” vult schepen Parthoens aan.

Naast dienst Sport werkte dienst Sociaal Welzijn in 2021 aan een afwisselend programma om de 55-plussers in Genk aan het bewegen te krijgen. Hun eindactiviteit is wandelen tijdens ‘Genk Loopt’.

Programma

Op vrijdag 6 mei staat ‘Genk Loopt’ in teken van de scholenloop. Op zaterdag 7 mei kunnen recreatieve joggers/lopers en wandelaars op eigen ritme genieten van de bijzondere parcours. Ze kunnen hier kiezen tussen verschillende afstanden: 5 km, 10 km of 10 mijl.

“Op zondag is het aan de competitieve lopers. Met verschillende competities voor de afstanden 5 km, 10 km of 10 mijl lopen ze voor de prijzen. Daarnaast vindt op zondag 8 mei ook de ‘VKW-Limburg Bedrijvenloop’ plaats”, vult ZOL voorzitter Tom Arts aan.

Inschrijven vanaf nu

Snel inschrijven is de boodschap, want de eerste 50 inschrijvers voor de afstanden 5 en 10 km en de eerste 100 inschrijvers voor de 10 mijl kunnen genieten van € 2 korting op het normale tarief. Meer info en inschrijven kan via www.genkloopt.be