100 kinderopvangplaatsen in de Plaggenstraat

Gepubliceerd op maandag 3 september 2018 16.40 u.

Parboem

Voor gezinnen wier kind naar school gaat in VBS St. Michiel, VBS Boxbergheide of BSGO Kompas is het allemaal nog nieuw. Op 16 april opende de centrale naschoolse opvang Parboem in de Plaggenstraat. Daar kunnen 100 kinderen terecht voor en na school en op schoolvrije en vakantiedagen tussen 7 en 18.30 uur.

Nathalie, mama van Vince (5), maakte mee de sprong: “Vince, die net 5 geworden is, gaat naar school in Boxbergheide. We maakten ook daar al gebruik van het opvangaanbod van de school. Omdat we erg tevreden waren van de opvang en de begeleidsters daar, stond ik – net zoals andere ouders - nogal sceptisch tegenover de aangekondigde veranderingen.”

Intussen zijn er een paar maanden en een zomervakantie overheen gegaan. Hoe voelen jullie je er nu bij?

Nathalie: “De overgang is echt vlot verlopen. Vince komt ’s morgens en tijdens de schoolvakanties vaak en graag naar Parboem en na school blijft hij eventjes in de korte opvang op de school. Weet je wat ik zo geruststellend vind? Ik zie de begeleiders telkens goed tellen, er is een toegangscontrole en Cindy, de coördinator van Parboem, is altijd aanspreekbaar. Zo laat ik hem met een gerust hart hier.”

“Het vooraf inschrijven was voor sommigen vast wel wennen, maar als je de speelruimte, de
kleurrijke materialen en de lieve begeleiders ziet, dan geef ik Vince gelijk dat dit een leuk plekje is. Met vakantie-opvang als grote troef, want dat was voordien toch altijd even zoeken.”