10.000 stappenclash

Doe mee aan de 10.000 stappenclash

Genk is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelnemen aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Het doel? Zoveel mogelijk Genkenaren in beweging brengen! Al wandelend ben je namelijk niet alleen op weg naar een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel en je slaapt beter. Je zet stapjes naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en autolawaai en je maakt buurten en straten leefbaarder. 

Start op 1 mei

Op 1 mei start de grote stappenclash tussen 173 Vlaamse steden en gemeenten. Doe ook mee en help Genk aan de overwinning! Zijn 8.000 stappen niet meteen haalbaar voor jou? Dat is dus helemaal niet erg. Ga dan met mondjesmaat meer bewegen. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting.

Hoe deelnemen?

  • Stap 1: registreer je gratis op 10000stappen.be of download de app ‘10.000 stappen’.
  • Stap 2: word lid van de groep van jouw stad/gemeente/vereniging/organisatie. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
  • Stap 3: tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • Stap 4: koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • Stap 5: beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand live op 10000stappen.be of in de app.

Stap Genk mee naar de overwinning!