14 Oost-Limburgse gemeenten lanceren huisdiersticker

Gepubliceerd op donderdag 5 april 2018 10.44 u.
14 gemeenten, waaronder Genk, lanceren samen een huisdiersticker. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren de sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woning.

Sticker aan het raam toont hulpdiensten aanwezige dieren in de woonst.

Verkrijgbaar vanaf 9 april 2018

De gemeenten As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal slaan de handen in mekaar voor de lancering van een huisdiersticker, met medewerking van Brandweerzone Oost-Limburg. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst.

Bij noodgevallen ben je niet altijd thuis of in de mogelijkheid om de brandweer te vertellen over de dieren in je woning. Als de brandweer arriveert voor bijvoorbeeld brand, CO-vergiftiging of wateroverlast bij jouw thuis, hebben zij aanvankelijk geen weet van mogelijke huisdieren. Daar brengt deze ‘huisdiersticker’ voortaan verandering in. Eigenaars van huisdieren kunnen op de sticker aanduiden welke dieren ze bezitten en zelfs hoeveel. Gekleefd op een raam aan de voorgevel, goed in het zicht, ziet de brandweer in één oogopslag of er (mogelijk) dieren aanwezig zijn in de woonst en welke.

Verkrijgbaar vanaf 9 april 2018

Je kan de sticker afhalen vanaf maandag 9 april in het stadhuis. Met pen of alcoholstift kan je aanduiden hoeveel honden, katten, vogels, of andere dieren je bezit. De sticker is weerbestendig en heeft een duurzame UV-lak.