15 euro extra vanwege Vlaanderen

De 15 euro is geldig tot 31/10/2021

Enkele weken geleden kregen alle Genkenaren een Doe es Genk-geschenkkaart ter waarde van 45 euro. Dit als duwtje in de rug voor jou én de Genkse winkels, horeca en diensten.

Ook de Vlaamse Regering wil de bevolking en de economie steunen. Stad Genk kreeg van Vlaanderen extra budget om mensen te steunen met een beperkt inkomen. De stad kijkt dan ook naar alle Genkenaren met een VT-statuut (verhoogde tegemoetkoming). Elke persoon met dit statuut ontvangt 15 euro extra tegen eind januari 2021. Het geld wordt gestort op de Doe es Genk-kaart.

Voor wie?

Hoe weet je of jij en/of een gezinslid de verhoogde tegemoetkoming hebben? Kijk op een klever van je ziekenfonds: onderaan op de klever staat een code. Is het laatste cijfer van de code het cijfer 1? Dan heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming.

Hoe werkt het?

  1. BELANGRIJK! Heb je jouw Doe es Genk-kaart nog? Heel goed, want daar komt het bedrag op. Heb je de kaart niet meer, of ben je ze kwijt? Meld het dan zo snel mogelijk:
    1. Meld het via het formulier.
    2. Of bel 089 65 36 00 .
  2. Let op! Stad Genk stort de 15 euro op je persoonlijke kaart. Dus elk gezinslid met het statuut moet zijn of haar kaart nog hebben!
  3. Eind januari komt de 15 euro op de kaart van elke inwoner met VT-statuut. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. De 15 euro blijft tot 31/10/2021 op je kaart staan.
  4. Gebruik de kaart om te betalen bij honderden Genkse winkels, horecazaken en diensten. De deelnemende zaken hebben een sticker aan hun etalage. Raadpleeg zeker het overzicht van deelnemende handelaars.

Wat na deze actie?

Gooi je Doe es Genk-kaart niet weg! Bewaar hem voor later. De kaart kan opnieuw opgeladen worden, bijvoorbeeld op een Genks evenement. Je kan uiteraard ook extra kaarten kopen als cadeautje. Dat kan in het stadhuis, bij het C-mine bezoekersonthaal, bij de deelnemende handelaars of online.

Problemen of vragen?

Lees de veelgestelde vragen

Meld een probleem - 15 euro VT statuut