23/4: Kick-off Levensloop

Met de jaarlijkse aftrap willen de vrijwilligers van Levensloop zoveel mogelijk Genkenaren warm maken om er ook dit jaar een enthousiaste en hoopgevende editie van te maken.

Over zowat een half jaar rolt Levensloop opnieuw de rode loper uit voor iedereen die strijdt tegen kanker, de ziekte ondertussen overwon of de vechters een hartelijk schouderklopje wil geven. "Iedereen zou een keer aan Levensloop moeten deelnemen", vat een vrijwilliger zijn engagement samen om er ieder jaar weer bij te zijn. "Eens van die innige sfeer en de emotionele momenten geproefd, kan je dit prachtige gemeenschapsevenement niet meer missen."

Niemand staat alleen

"Ik strijd om te genezen. En dan is het zo bijzonder om te zien dat duizenden stadsgenoten hier samenkomen", vertelt een vechtster. "Ik voel me gesteund en geniet van de mooie momenten tijdens het evenement." De meeste indruk maakt Levensloop tijdens enkele emotionele hoogtepunten, zoals de openings-, kaarsen- en slotceremonie. Zaterdagavond worden kaarsen aangestoken als opkikkertje voor de vechters. Maar ook om iedereen te vieren die genas of overleden dierbaren te herinneren. "Aan het einde van het 24 uur durende steunevent voel ik me weer klaar om ertegenaan te gaan", vertelt een andere vechter. "Hier even vitaminen komen opdoen na een jaar vol angst en pijn, doet zo'n deugd!"

Kom naar de kick-off

Tijdens het officiële startmoment verneem je hoe je als vrijwilliger kan helpen bij de organisatie van Levensloop.

23/4/2024: 19.30 uur

Schouwburg stadhuis

Schrijf je in voor de kick-off: 089 65 43 66 of sociaal.welzijn@genk.be 

 

Levensloop is dit jaar van 5 oktober (14.30 uur) tot 6 oktober (15 uur).

Klik hier om je in te schrijven voor Levensloop