3 X leren in de grote vakantie

Gepubliceerd op vrijdag 3 juli 2020 14.25 u.
Dit schooljaar was een hele beproeving voor leerlingen en leerkrachten. De zomervakantie geeft nu een verdiende adempauze, maar biedt ook mogelijkheden aan wie een voorsprong wil nemen op het nieuwe schooljaar. Dit zijn enkele initiatieven in Genk.

1. Zomers leren voor basis- en secundair onderwijs. 

Voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs zijn er lessen die vooral taal en wiskunde opfrissen. Maar ook vaardigheden zoals begrijpend lezen en probleemoplossend denken komen hier aan bod.

Voor het secundair onderwijs zijn er leerprogramma’s voor leerlingen (ook anderstalige nieuwkomers OKAN-klassen) van de eerste graad. Hier ligt de focus op taalvaardigheid, Nederlands en wiskunde. Voor leerlingen van 15 tot 18 jaar wordt eveneens de nadruk gelegd op taal, maar ook op ondernemerschap en studieloopbaan.

Zomers leren in Genk is een ruimere samenwerking tussen Genkse scholen, stedelijke diensten en organisaties zoals KRC en jeugdwelzijnswerk GIGOS.

De programma’s starten in augustus. Meer info krijg je via de school van je kind. Ook Campus O³ heeft een overzicht: T 089 36 79 40 - www.campuso3.be

2. Digitale opleidingsbeurs (+18) Leerwinkel Genk

De jaarlijkse opleidingsbeurs van Leerwinkel Genk gaat dit jaar digitaal. Dit gebeurt
met op voorhand opgenomen filmpjes, met nadien live vragensessies.
Deze stadsdienst richt zich tot alle volwassenen (18+) die informatie en/of begeleiding
willen bij het kiezen van een erkende opleiding, cursus of vorming in de
regio. Want als volwassene kan je nog altijd een diploma behalen!

Afspraak op dinsdag 25 augustus. Je kan op voorhand inschrijven om de live infosessies van de verschillende partnerorganisaties te volgen van achter je pc. Meer info via www.genk.be/opleidingsbeurs 

3. De bibliotheek beloont wie 'blijft lezen' 

De stadsbibliotheek organiseert deze zomer leuke acties om kinderen klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. Voor kleuters en kinderen uit het eerste en tweede leerjaar organiseren ze ‘Samen Lezen’. Het verteltheater wordt veilig en gezellig ingericht met leesvoer op maat.

Op woensdag voor kinderen vanaf 4 jaar

Op dinsdag voor kinderen van 6 en 7 jaar.

Telkens vanaf 14 uur.

Doe zeker ook mee aan de zomerboekenbingo!

Telkens als je (met je) kind een boek leest kan je kruisjes zetten op de kaart. Bij 10 kruisjes ligt er een cadeautje klaar in de bibliotheek! Wie de hele zomer lang meespeelt,
maakt kans op de superprijs!

Meer info en leuke leestips vind je ook op www.bibliotheekgenk.be