30/30/30

30/30/30 editie 2021

Het is een rare periode, vol onzekerheden en wijzigende omstandigheden. De nieuwe versoepelingen op vlak van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat we bepaalde activiteiten kunnen aanpassen, herwerken, zeg maar: heruitvinden.

Het format van 30/30/30 waarbij we lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelen om in een intieme setting een concert te geven en waarbij we muziek/woord/.. eigenlijk als universele taal inzetten om nieuwe, kleinschalige verbindingen te leggen werd de afgelopen jaren door menig muzikant en toeschouwers enthousiast onthaald.

Het zal duidelijk zijn dat op basis van de coronamaatregelen vandaag eenzelfde concept niet mogelijk is.

Stad Genk voelt dat er nood is - en dat het belangrijk is- is om kansen te bieden tot ontmoetingen en presentaties, weliswaar in een veilige setting.

Nieuw concept

En dat is precies de reden waarom we het concept van 30/30/30 in 2021 bewerkten en op een andere manier willen laten plaatsvinden. We geloven immers sterk dat muziek en andere vormen van performance een sterk middel kan zijn om mensen samen te brengen en in gesprek te laten gaan. We denken ook dat muzikanten en performers er naar snakken terug hun ding te kunnen doen.

Tegen deze achtergrond werkte de Dienst Cultuur een concept uit waarbij muzikanten op zondag 9 mei 2021 tussen 14u en 17u in Genk erop uit trekken om in evenveel Genkse straten telkens aan huisdeuren aan te bellen om een korte performance /optreden te verzorgen. Op de stoep dus. 

20 straten

De organisatie koos (delen van) straten waar de bewoning voldoende geconcentreerd is om twee of meer huizen samen te kunnen bereiken. Op die manier brengen we meerdere gezinnen op de deurdrempel en hopen we op interactie, gesprek en verbinding tussen de buren met het concert als aanleiding. Welke straten gekozen zijn, houden we geheim.

Spannend!

Jukebox van Genkse muzikanten

Op deze pagina kan je al kennis maken met de artiesten.

Zij stuurden ons allemaal een leuk filmpje door. Deze pagina verandert daarmee in een echte jukebox van Genkse muziek!

Knap toch?

En wie weet belt één van deze artiesten komende zondag wel bij jou aan!

ARTIESTEN:

Peter Nicodemus

Lou Muzillo

Borderline Breakdown Band

Gewoon Wim

Oakfield Drive

Dani's muzikale verhalen

Davide Cavaliere

Jazztricsmile

Just Friends

Stijn Moekaars

BoyShouting

Dries en Naomi

Michelle & Amalija

Renaat & Michel

VP&H

Tom & Tal

Lauterik & Bert