30/30/30

30/30/30 Natuurlijk!

Zaterdag 30 april 2022 in de natuur!

Iedere Genkenaar kent het concept van 30/30/30. Het welgesmaakte format waarbij stad Genk lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelde voor een performance in een intieme setting, is opnieuw van de partij op zaterdag 30 april. Hetzij in een aangepaste vorm. De artiesten spelen ditmaal niet ín huis, maar in de natuur!

Het 30/30/30-concept werd vorig jaar reeds, wegens de coronapandemie, aangepast. De muzikanten gingen spelen aan de voordeur, bij de mensen op de stoep. Dat concept sloeg aan en wordt dit jaar lichtjes aangepast o

 

m mee te passen in het verhaal van ‘Genk, Stad vol natuur!’.

Genk, de groenste centrumstad van Vlaanderen, is eind april gastheer van het evenement ‘Genk. Stad vol van natuur’. Van 28 tot en met 30 april is Genk het Europees centrum voor ‘nature based solutions of natuur als oplossing’. Heel wat Europese en Vlaamse academici, steden, ondernemers en organisaties strijken neer in Genk en laten zien waar ze binnen het Europees onderzoeksproject ‘Connecting Nature’ rond gewerkt hebben; namelijk hoe je natuur in de stad kan inzetten om zowel een ecologische, economische als sociale ontwikkeling op gang te brengen. Op zaterdag 30 april zullen er over heel de stad leuke activiteiten doorgaan waarin de natuur centraal staat.

14 unieke locaties

Op diverse plekken in onze stad zullen er wandelingen, workshops, lezingen, activiteiten.. doorgaan. Op 14 van die locaties zullen minstens evenveel muzikanten een kort optreden voorzien. Zij zullen akoestisch voor de muzikale omkadering zorgen.

“We kiezen bewust om samen te werken met ‘Genk, Stad vol Natuur’”, bevestigt schepen Nagels. “Maar in de kern blijft het opzet idem als altijd: via muziek en woord als universele taal nieuwe, kleinschalige connecties leggen. Een concept dat de afgelopen jaren heel wat artiesten en toeschouwers wist te beroeren en waar we dan ook niets aan wilden veranderen. Ook voor de artiesten is dit een hart onder de riem. Ze staan werkelijk te popelen om er terug in te vliegen”, aldus de schepen.

Genkse jamsessie

Schepen Nagels: “Omstreeks 16u30 verzamelen alle muzikanten zich op het marktplein in het centrum voor een unieke, grote jamsessie!” De deelnemende acts sluiten zo het event samen af op één locatie. “zo geven ze een duidelijk signaal, we doen dit voor alle Genkenaren, maar ook voor elkaar!” aldus Schepen Nagels.


Programma:

10u-12u:

 • Oakfield Drive: Terril Waterschei

Oakfield Drive,ofwel singer-songwriter Bram Molenaers, laat folk met sporen van pop en indierock weerklinken om zijn verhalen te vertellen.

 • Jazztricsmile: WijkBureau Termien, Gildelaan 17, 3600 Genk

Jazztricsmile: Mensen doen wegdromen tijdens het spelen van standards.

11u-13u:

 • VanP&H: Biomarkt Vennestraat 187, 3600 Genk

Topartiesten met het hart op de juiste plaats! VP&H zullen ook het samenspeelmoment om 16u30 op het marktplein in goede banen leiden; Zeker komen meedoen!

 

13u – 15u:

 • Bassel Khalil: Nomadland, Meeuwerstraat 27, 3600 Genk

Bassel is eveneens zoals alle artiesten vandaag een rasartiest die je zo meeneemt op schitterende gitaarklanken en muzikale fantasieën. Heerlijk toch 30/30/30

14u-16u15:

 • #tkomtgoed en Marc Wetzels: Oud Gemeentehuis/Muna Het Steger, Grotestraat

Marc is een allround muzikant, een fantastische entertainer! Hij kleurt de wereld met zijn muziek. Kom zeker langs bij Muna/Het steger!

 • Renaat Lemmens & Michele Brescia: Ter Hooie, Hooiplaats 6-8, 3600 Genk

Renaat en Michele begeleiden zichzelf op mondharmonica, gitaar en keyboard. Ze staan te trappelen om te mogen spelen op 30 april!

 • Lou Muzzillo en Peter Nicodemus: De Sfeer Tuin, Grotestraat 32, 3600 Genk

Lou Muzzillo:met acoustische gitaar speel ik Nederlandse – Italiaanse en Engelstalige nummers.

Peter Nicodemus: Repertoire van Bach tot Bird (Charlie Parker) Cello (meestal solo) Klassiek, Jazz en Filmmuziek.

 • Borderline Breakdownband: Heempark, Hoogzij 7, 3600 Genk

Borderline Breakdownband: Country & bluegrass etc... uit Limburg & Limburg

 • Dalton Gang: Tuinbar Slagmolen, Slagmolenweg 76, 3600 Genk

De Daltons zijn crooners in hart en nieren, altijd goedgezind en vooral: muzikaal! Kom mee genieten van hun repertoire.

 • Jamilo Millogro: Molenvijverpark, centrum Genk

Jamilo Millogro: Dansbare kleinkunstliedjes met catchy frasen, op tijd en stond gekruid met opmerkelijke toogfilosofie en guitige humor!

 • Leem the Band en Daniel Cardoso: Stiemerhubb, André Dumontlaan 16, 3600 Genk

Leem The Band: Vijf vrienden vonden elkaar in de muziek en vormden samen de folkgroep LEEM. Ze brengen gevarieerde muziek met leuke swing waar je blij van wordt. Dansen is toegestaan.

Daniel Cardoso: Bekende popsongs in een akoestisch pianojasje verpakt! Zing je mee?

 • GewoonWim: Emile Van Dorenmuseum, Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk

Gewoonwim zingt eigen liedjes. Kleine verhaaltjes verstopt in eigen liedjes. Kleinkunst met plezier."

 • Genker Mijnwerkerskoor: Mine Wine, C-mine

Het "Genker Mijnwerkerskoor" heeft als bijkomende doelstelling de "mijnwerker-mens" op een verhoog te plaatsen, niet alleen opdat de jeugd later nog zou weten waarvoor de mijnbouw stond, maar ook als een dankbetuiging aan de vele mijnwerkers die door het zware mijnwerk veel hebben gekregen voor hun gezin.

 • Martien Vanhaverbeke & Lieke Op ’t Roodt: Voedselbos Plukraak, Dominikanenlaan, 3600 Genk

Martien en Lieke zullen jullie verrassen op hun eigen artistieke en creatieve manier. Een streling voor het oor! Kom jij mee genieten?

 16u30- 17u15:

 • Grote Markt Genk Centrum: Jamsessie met alle deelnemers om 16u30 olv VanP&H

JUKEBOX

een greep uit de artiesten van 2022 (wordt nog aangevuld):

Peter Nicodemus

Lou Muzillo

Borderline Breakdown Band

Gewoon Wim

Oakfield Drive

Jazztricsmile

Renaat & Michel

VP&H