30/30/30: mijn huiskamer, jouw podium?

Gepubliceerd op donderdag 3 januari 2019 20.23 u.
Al een paar jaar wordt de vooravond van 1 mei in Genk gevuld met de huiskamerconcertjes van 30/30/30. Ook in 2019 zal dat opnieuw zo zijn. Dus zoekt de organisatie nu al 30 Genkse huiskamers die op dinsdag 30 april samen 30 concertjes organiseren.

VERRASSENDE LOCATIES 

Om je in de juiste sfeer te brengen keren we even terug naar de editie van 2018. Toen werden Genkenaren getrakteerd op heel wat artiesten op verrassende locaties. Veel Genkenaren die hun huiskamer al eens hadden opengesteld, deden opnieuw mee. Maar ook nieuwe huiskamers openden hun deuren. 30/30/30 verspreidde zich over heel Genk, van Boxbergheide tot Kolderbos en van Hoevenzavel tot Sledderlo.

DIVERS IN ELK OPZICHT

30/30/30 blinkt ook uit in de rijke diversiteit van het aanbod. Dit vind je terug in zowel de locaties als in de artiesten. Je kon zien hoe de doorwinterde rockers van The Hourglass Instinct de pannen van het dak speelden bij Jan Fabry, maar je werd evengoed aangenaam verrast door trompettist Carlo Nardozza die zijn subtiele noten de wachtzaal van het ZOL inblies.

BANKEN DE KERK UIT

Huiskamers vrijmaken en inrichten vraagt soms wat creativiteit en ook dat zagen we in de vorige editie. Wat te denken van de buren in Oud-Waterschei die van de pastoor de banken uit de kerk mochten gebruiken om er twee huiskamers mee te bemeubelen? En het begrip huiskamer is erg ruim. Zo doken de muzikanten van Polly et Les Quatre Snaar op aan de Carrefour om personeel en klanten een hart onder de riem te steken. De supermarkt was toen nog met sluiting bedreigd.

STOMENDE HUISKAMER

En dan was er ook de familie Ayed, die een echte Algerijnse sfeer wisten op te roepen met vlaggen, stomende Berberse raimuziek én een uitgebreid buffet. Want zeker niet vergeten, er wordt ook wat lekkers geserveerd in al die huiskamers. Dat maakt van 30/30/30 een typische Genkse warme aangelegenheid.

Begint het al een beetje te kriebelen? Meld je dan aan als huiskamer (of andere leuke locatie) of als muzikant/artiest!mail naar 303030@genk.be