30/30/30 Natuurlijk!

Gepubliceerd op woensdag 20 april 2022 9.15 u.
Persbericht van 20 april 2022

Iedere Genkenaar kent het concept van 30/30/30. Het welgesmaakte format waarbij stad Genk lokale talenten aan Genkse huiskamers koppelde voor een performance in een intieme setting, is opnieuw van de partij op zaterdag 30 april. Dit jaar in een aangepaste vorm: de artiesten spelen ditmaal niet Ă­n huis, maar in de natuur!

Het 30/30/30-concept werd vorig jaar reeds, wegens de coronapandemie, aangepast. De muzikanten gingen spelen aan de voordeur, bij de mensen op de stoep. Dat concept sloeg aan en wordt dit jaar lichtjes aangepast om mee te passen in het verhaal van ‘Genk, Stad vol natuur!’.

“Genk, de groenste centrumstad van Vlaanderen, is eind april gastheer van het evenement ‘Genk. Stad vol van natuur’” vertelt schepen van Duurzaamheid en Ruimte Toon Vandeuren. “Van 28 tot en met 30 april is Genk het Europees centrum voor ‘nature based solutions of natuur als oplossing’.”

Heel wat Europese en Vlaamse academici, steden, ondernemers en organisaties strijken neer in Genk en laten zien waar ze binnen het Europees onderzoeksproject ‘Connecting Nature’ rond gewerkt hebben; namelijk hoe je natuur in de stad kan inzetten om zowel een ecologische, economische als sociale ontwikkeling op gang te brengen. Op zaterdag 30 april zullen er over heel de stad leuke activiteiten doorgaan waarin de natuur centraal staat.

14 unieke locaties

Op diverse plekken in onze stad zullen er wandelingen, workshops, lezingen, activiteiten… doorgaan. Op 14 van die locaties zullen minstens evenveel muzikanten een kort optreden voorzien. Zij zullen akoestisch voor de muzikale omkadering zorgen.

“We kiezen bewust om samen te werken met ‘Genk, Stad vol Natuur’” bevestigt schepen van Cultuur Anniek Nagels. “Maar in de kern blijft het opzet idem als altijd: via muziek en woord als universele taal nieuwe, kleinschalige connecties leggen. Een concept dat de afgelopen jaren heel wat artiesten en toeschouwers wist te beroeren en waar we dan ook niets aan willen veranderen. Ook voor de artiesten is dit een hart onder de riem. Ze staan werkelijk te popelen om er terug in te vliegen.” aldus de schepen.

Genkse jamsessie

Omstreeks 16u30 verzamelen alle muzikanten zich op het marktplein in het centrum voor een unieke, grote jamsessie! De deelnemende acts sluiten zo het event samen af op één locatie. “zo geven ze een duidelijk signaal, we doen dit voor alle Genkenaren, maar ook voor elkaar!” aldus Schepen Nagels.

De deelnemende muzikale acts aan 30/30/30 Natuurlijk! zijn: Peter Nicodemus, Oakfield Drive, VanP&H, Basel Khalil, Marc Wetzels, Groep Muna het Steger, Lou Muzillio, Renaat Lemmens, Michele Brescia, Daniela Gavilanes, Borderline Breakdownband, Dalton Gang, Jamilo Millogro, Leem the Band, Daniel Cardoso, Wim Voncken, Genker Mijnwerkerskoor, Martien Vanhaverbeke en Lieke op’t Roodt en Jazztricsmile.