5 feesttips voor 10 jaar bib

Gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2018 10.18 u.
Op 1 september 2018 viert de Bibliotheek de tiende verjaardag van de verhuizing naar het nieuwe gebouw op het Stadsplein.

Dat wordt al het hele jaar gevierd, maar in september staan er nog heel wat feestelijkheden op het programma. Vier mee met deze 5 tips.

1 - 10 postkaarten

10 illustratoren tekenden evenveel feestelijke postkaarten. Klaas Verplancke, Debbie Lavreys, Joke Van Leeuwen, Wout Olaerts, Frank Daenen, Ingrid Godon, Michaël Olbrechts, Wouter Bongaerts, Pieter Gaudesaboos en Leo Timmers verbeelden elk in hun eigen stijl het bibfeest.

Te koop aan de onthaalbalie van de bib, 1,50 euro per stuk of alle tien in een pakket voor 12 euro.

2 - Feest met 10 taarten

Genk heeft niet alleen de mooiste, maar ook de lekkerste bib! Wie op zaterdag 1 september de bibliotheek bezoekt, wordt getrakteerd op een stukje taart. We serveren 10 unieke taarten, geïnspireerd door de postkaarten. Gratis, zolang de voorraad strekt.

Zaterdag 1 september, 10-16 uur, bibliotheek, gratis.

3 - Tienerfuif met G10 & Latifah

G10, de Genkse tienergroep van Jeugd Genk, bokste samen met de bib een tienerfuif in elkaar. Ben je tussen 12 en 16? Dan kan je van 20 uur tot middernacht voor één keer komen fuiven in de bib. Special guest is de Nederlandse Latifah, rapster en YouTubefenomeen uit Amsterdam!

Zaterdag 1 september, 20 uur, bibliotheek. 2 euro (2 drankjes inclusief), vooraf inschrijven!

4 - Verrassend voorlezen

In september start samen met het schooljaar ook weer het voor-lezen voor kinderen van 4 tot 7, elke woensdag om 14 uur en elke zaterdag om 11 uur, gratis in het verteltheater. Op 1 september is er een editie verrassend voorlezen met verhaaltjes, rijmpjes, liedjes en muzikale spelletjes.

Zaterdag 1 september, 11 uur, verteltheater jeugdafdeling bib. 

5 - Nieuwe draagtas

Na 10 jaar is het tijd voor een nieuwe herbruikbare draagtas. De zwarte zak om je boeken in
te stoppen maakt plaats voor een feestelijk wit exemplaar met het motto van de Genkse bib: #lee(f)s en laat le(v)zen #samenlezing.

Te koop aan de onthaalbalie, 2 euro - of breng je oude bibtas deze maand binnen en krijg gratis een nieuwe!