5 x Duurzaam eindejaar in Genk

Gepubliceerd op vrijdag 29 november 2019 13.42 u.
De gezellige eindejaarsperiode komt er weer aan! Misschien wil je het jaar eens anders afsluiten dan alle vorige jaren. Ga voor minder verspilling en meer genot in Genk.Wij geven je 5 tips!

1 GA DUURZAAM OP STAP IN HET HEEMPARK!

Ga er op uit maar zoek het niet te ver. Het Heempark heeft een avontuurlijke speelplek én een gezellig cafetaria. Café Naturalis organiseert kerstdagen in december met leuke workshops en activiteiten die mens, dier en natuur centraal stellen. Hou de facebookpagina in het oog!
Facebook.com/CafeNaturalisGenk

14 & 15/12
21 & 22/12
Heempark, Hoogzij 7

2 MAAK JE EIGEN KERSTBOOM

Kerstboom al geplaatst? Misschien kan je het dit jaar duurzamer aanpakken. Ga je voor een echte boom? Koop dan eentje met kluit, die kan je nog planten in de tuin. Beter is een (tweedehands) kunstkerstboom. Jarenlang plezier voor weinig geld! Nog beter is een zelfgemaakte kerstboom uit gerecycled materiaal. Hout, dennenappels Hiermee verras je ongetwijfeld familie en vrienden!

3 ZEG NEE TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Handelaars en restaurants blijven na de feestdagen vaak met etenswaren zitten. De app Toogoodtogo speelt hier handig op in. Je kan maaltijden of levensmiddelen die nog prima zijn, maar niet lang bewaard kunnen worden, ophalen tegen zeer lage prijzen. In de app staan restaurants, bakkerijen, warenhuizen en speciaalzaken. Ook in Genk doen er handelaars en restaurants mee!
www.toogoodtogo.be

4 PAK UIT MET DUURZAME CADEAUS

In allerijl naar de winkel voor een kerstcadeau dat de ontvanger niet echt mooi vindt of al heeft? Zonde van je tijd en geld. Kies dit jaar voor iets unieks, bijvoorbeeld uit de kringwinkel of de Oxfam Wereldwinkel. De hele maand december is er een pop-upwinkel op het Stadsplein 36. Of geef een goed doel cadeau aan iemand die toch al alles heeft. Leg bij voor een studiebeurs, schoolboeken of drinkwater voor gezinnen in het zuiden. Ook dat kan je regelen via de wereld-winkel.
www.oxfampaktuit.be

Pop-upwinkel Stadsplein 36 

5 RUIL OF KOOP JE PARTY-OUTFIT TWEEDEHANDS

In de Molenstraat ligt een ruilwinkel voor kleding. Je brengt er je kleren binnen die je beu bent of mis gekocht hebt. Als het verkocht geraakt, krijg je punten (1 punt per euro) waarmee je zelf een nieuw leuk kledingstuk uit de rekken kan meenemen. Of je kan je punten inzetten voor een koffie of soepje in de Ruilbar. Niets te ruilen? Je kan de tweedehandskleding ook gewoon kopen!

Molenstraat 40
Open van dinsdag t.e.m zaterdag