5 x alles voor de natuur

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 13.58 u.
Wie op 18 november naar de info-avond 'klimaatboom zoekt tuin' in het Heempark gaat, krijgt een kortingsbon van 20 euro. Daarmee koop je een klimaatboom. Maar je kan dit najaar nog meer doen voor of in onze natuur. Dit zijn onze 5 tips voor november!

1 - PLANT BLOEMBOLLEN!

Wist je dat je nu al bloembollen van krokussen of narcissen in je tuin moet planten? Zo heb je in het voorjaar mooie bloemen én vinden bijen vroeg op het jaar voedsel.
Ook de stad plant dit najaar duizenden bloembollen in Genk en bewoners doen mee. Zo zullen onder meer de Cockerillplaats en Priesterhaagstraat in de lente van 2020 prachtige kleuren uitstralen, dankzij jullie!

2 - LEES OVER BOMEN

In het bos gebeuren spannende dingen. Wist je dat bomen met elkaar communiceren? Ze zorgen niet alleen voor hun nageslacht, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen hebben emoties, gevoelens en een geheugen. Boswachter Peter Wohlleben vertelt boeiende verhalen over bomen. Hij combineert wetenschappelijke inzichten met z’n eigen ervaringen uit het bos. Je vindt zijn boeken in onze bib!

Raadpleeg de catalogus via www.bibiotheekgenk.be

3 - KOOP PLANTEN EN HAAL CO² UIT DE LUCHT

Natuurpunt verkoopt streekeigen struiken- en bomen in Genk op 16 november. Als iedereen zijn tuin natuurvriendelijk zou inrichten, vormen ze samen het grootste natuurgebied in Vlaanderen én halen ze heel wat CO² uit de lucht. Help ons de natuur vermenigvuldigen.

Bestel op voorhand en laat je in het Heempark adviseren over je aankoop.

Bestel via www.natuurpuntlimburg.be

Afhalen op zaterdag 16/11 - 10 tot 12 uur

Heempark, Hoogzij 7

4 - RUIM EEN STUKJE NATUUR OP

Op 17 november kan je zelf de handen uit de mouwen steken. Dan is het de dag van de natuur en gaat Natuurpunt samen met vrijwilligers kleine beheerswerken doen in het gebied de Hornszee. Deelnemers trekken best stevig schoeisel en werkhandschoenen aan. Iedereen is welkom, maar graag een seintje op genk@natuurpunt.be

Zondag 17 november - 14 tot 16.30 uur

Samenkomst ‘Hornszee’, ter hoogte van de vijver 

5 - MAAK EEN HERFSTWANDELING

De beste manier om voor de natuur op te komen, is om de natuur intens te beleven. Dat kan op zondag 3 november. Je kan kiezen uit 3 begeleide wandelingen in Genk.

  • Herfst- en paddenstoelenwandeling start om 14 uur - parking Kattevennen
  • Life of Trees start om 13.30 uur - Bezoekersonthaal Kattevennen
  • Herfstwandeling in De Maten start om 9 uur - Parking Slagmolen

Alle info over deze en andere wandelingen: www.genk.be/events