5X Buiten spelen in je wijk

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 18.06 u.
Op woensdag 21 april is het Buitenspeeldag. Helaas zijn er ook dit jaar geen georganiseerde activiteiten mogelijk, maar buiten spelen is een must, zeker in tijden van corona. Dit zijn vijf speelterreintjes om te ontdekken.
1. AIR-PLEIN IN ZWARTBERG

Op het ‘Air-plein’ in Zwartberg kunnen tot de allerkleinste zich volledig uitleven in een houten vliegtuig en helikopter. De inspiratie voor dit speelpleintje komt van het nabijgelegen vliegplein. Wie liever een potje voetbalt kan hier ook terecht op het mooi uitgeruste trapveld. Je vindt hier ook klimtoestellen en schommels. Zien we jouw kids op 21 april bij het vliegtuig? De bestemming laten we volledig aan hun fantasie over!

Locatie Air-plein: Henri Forirlaan

2. GROENE HART IN SLEDDERLO

Speelpleintje het ‘Groene Hart’ ligt aan de Bijlkestraat in Sledderlo. Hier ligt een oase van groen om te spelen. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren in de klimtoestellen of een balspel spelen op het trapveldje. In de familieschommel is er plaats voor jou en je kinderen!

Locatie Groen Hart: Bijlkestraat 

3. NATUURSPEELTUIN HEEMPARK

Het Heempark is dé plek om een lange namiddag door te brengen. Je kan hier niet alleen naar dieren kijken, hier is ook een fantastische speeltuin. Klimmen of slingeren aan een touw, het kan hier allemaal. De ondergrond van de speeltuin bestaat uit zand, waardoor je prachtige zandkastelen kan bouwen. Wedden dat jouw kids graag de wacht willen houden in de hoge uitkijktoren?

Locatie speeltuin Heempark: Hoogzij 7

4. SPEELBOS SPORTINGENK PARK

SportinGenk Park heeft sinds 2018 splinternieuwe speelzones voor eindeloos speelplezier aangepast aan elke leeftijd. De allerkleinsten wiegen lekker mee in nestschommels. Speciaal voor hen is er ook het Vlinderpad. Jonge durvers kunnen zich volledig laten gaan in de
klimtouwen of op de Death Ride. Hier zijn ook ingebouwde trampolines, dus laat het springplezier beginnen!

Locatie SportinGenk Park: E. Van Dorenlaan 144

5. LA FAMILIA IN WATERSCHEI

Het speelterreintje Familia ligt vlak bij de scholengemeenschap in Hoevenzavel en werd drie jaar geleden nog vernieuwd. De allerkleinsten kunnen hier op de wiptoestellen of schommels terecht. Voor de iets grotere klauteraars is er een speeltoestel met klimwand. En ja, ook hier is een zandbak. Spelen je kinderen liever een potje minivoetbal? Dat kan hier ook!

Locatie speeltuin Familia: Minderbroedersstraat/Onderwijslaan

Meer speelplekjes ontdekken? kijk op www.speleningenk.be
Laat ons weten waar je bent: tag je buitenspeelfoto's met #genk3600 #speleningenk