5X creatieve stadsdiensten tot in je huiskamer

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 15.03 u.
Het stedelijk onderwijs en de cultuur- en sportgebouwen hebben door de coronasituatie hun fysieke deuren al sinds midden maart gesloten. Dat blijft zo tot nader bericht. Maar achter de schermen blijven ze open en helpen ze je graag verder: onze 5 tips.
1. ONLINE SPORTLESSEN VAN SPORTINGENK PARK

Had je ook zo uitgekeken naar de nieuwe sportlessen in april op SportinGenk Park? Helaas is dat nu even niet meer mogelijk. Alle sportactiviteiten inclusief de paassportkampen zijn afgelast. Maar er is goed nieuws voor de trouwe fans van de groepslessen. Wekelijks maken Fatima en Sabrina (foto) een filmpje met een online les en gaan ze live. 

  • Elke maandag live les om 19 uur (zumba of figuurtraining)
  • Elke woensdag posten ze een lesvideo om 10 uur (zumba of figuurtraining) die je op je eigen moment van de dag kan bekijken.

Volg de Facebookpagina van SportinGenk of kijk op www.sportingenk.be/sportinjekot voor meer info

2. GA VOOR KUNST IN UW KOT!

GA voor Kunst heeft een weg gevonden om digitaal tot bij de leerlingen te geraken. Leerkrachten van de academie gebruiken apps, WhatsApp en andere kanalen om creativiteit te stimuleren en opdrachten door te geven. Zowel bij jongeren als volwassenen behoudt de school het contact. En de kinderen? Die laten trots hun werkjes zien, zoals Fenne (foto) die een masker maakte en de foto doorstuurt naar haar leerkracht.#gavoorkunstinuwkot!

Alle info op www.gavoorkunst.be

3. EMILE VAN DORENMUSEUM EN C-MINE DELEN HUN BINNENKANT

Volg je de Facebookpagina Emile Van Dorenmuseum? Dan weet je dat daar elke dag een leuk verhaal met bijhorend schilderij, foto of tekening gebracht wordt over Genk. Leuk om te volgen want het museum gaat ook in deze tijden #geendagzonderkunst verder!

www.emilevandorenmuseum.be/geendagzonderkunst

Op de website van C-mine kan je de expo over de social designer Victor Papanek online bezoeken. In twee filmpjes maak je de tour van de expo en kijk je naar ontwerpen van Papanek en van zijn vele volgers die hij inspireerde.

www.c-mine.be/papanek

4. TECHVILLE HOUDT LEERLINGEN UP-TO-DATE

Ook met de deuren dicht, blijft TECHville op de T2-campus leerkrachten en leerlingen verder helpen. TECHville biedt tijdens de sluitingsperiode gratis online lespakketten met technische en wetenschappelijke kennis voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Ben je leerkracht?

Interesse? Mail educathor@genk.be, ze helpen je graag verder. Kijk ook op www.techville.be

5. VOORLEESVERHALEN VAN DE BIB

Eerst en vooral: onze bibliotheek rekent geen boete aan tijdens de sluitingsperiode, hoe lang die ook duurt. Alles wordt automatisch verlengd. Inleveren kan nog via de nachtkluis van de bib (achterkant gebouw), maar voel je zeker niet verplicht! 

Elke dag post de jeugdafdeling van de bib een voorleesverhaal op Facebook. Leuk om even bij te gaan zitten met de kinderen. Ook via het YouTube-kanaal van de bib kan je verhaaltjes beluisteren en bekijken. Ze delen sowieso extra lees-, kijk- en luistertips via social media. Van de lopende expo’s in het kader van de jeugdboekenmaand en Patti Smith Complete
maken ze virtuele bezoeken.

Geen krant?
Via Mijn Bibliotheek kan de bibliotheekgebruiker altijd het GoPress krantenarchief raadplegen.

Muziek nodig? Abonneer je (GRATIS) op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Genk en laat je inspireren door bijvoorbeeld de Patti Smith-playlist.

kijk op www.bibliotheekgenk.be 

Lees ook

Vrije tijd in tijden van corona