5X dieren in het Molenvijverpark

Gepubliceerd op maandag 2 september 2019 16.40 u.
Het Molenvijverpark is een ontmoetingsplek voor iedereen: wandelaars, vissers, picknickers … iedereen is er welkom als je er maar geen rotzooi achterlaat en je aan de regels houdt. De Molenvijver heeft ook enkele opvallende bewoners en gasten. Zo ga je ermee om!

EENDJES ETEN GEEN BROOD

Sinds het voederverbod van brood voor eendjes aan onze vijvers is er een grote verbetering waarvoor dank. Brood maakt eendjes ziek, zorgt voor misvormde jongen en trekt ook ongedierte aan.

Wat mag je wel geven? Zaden, rijst, maïs, erwten of sla.

VISSEN: WAT MAG?

Vissen is een populaire sport in het Molenvijverpark. Het is er toegelaten, behalve in de zone met het bord visverbod. Verder mag je maar max 2 hengels gebruiken met max 1 haak. Je mag gevangen vissen niet bedwelmen, kwetsen of doden. Je gooit ze terug in het water. Nachtvissen en kamperen mag ook niet!

Het visreglement lees je hier

HONDEN: AAN DE LEIBAND

Honden zijn welkom in het Molenvijverpark maar enkel aan de leiband. En denk eraan: het kakje hoort in ’t zakje! Wil je je hond toch laten loslopen, doe dat dan in de losloopweide.

De losloopweide in Genk-Centrum ligt op de Dieplaan naast de vijver.

SOS SCHILDPADDEN!

De laatste jaren is er een nieuwe gast opgedoken in de Molenvijver: de schildpad. Eigenaars die er geen raad meer mee weten, lozen ze illegaal en dat mag niet. ‘Bezin voor je begint’ luidt het spreekwoord.

Laat ze dus niet los in de natuur maar toon je dierenhart. Breng ze naar een opvangcentrum.

BLAZENDE GANZEN?

Tamme ganzen in het Molenvijverpark kunnen soms dreigen, vooral in het broedseizoen en wanneer hun kroost opgroeit. Ze steken hun nek uit en blazen.

Tip: Komt de gans achter je aan? Blijf kalm, roep niet. Loop achteruit weg tot de gans stopt met agressieve bewegingen.