5x Genkse plekjes die doen bewegen

Gepubliceerd op donderdag 1 juni 2023 9.38 u.
Wie dagelijks in beweging is, blijft gezond. Bewegen versterkt je immuunsysteem en houdt ook je gewicht en bloeddruk op peil. Je voelt je fitter en beter in je vel. Dit zijn onze tips!

01. BEWEEGBANKEN: HET ALLES-IN- ÉÉN-TOESTEL

Een beweegbank is een zitbank waaraan je met meerdere mensen tegelijk oefeningen kan doen. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden en beweegniveaus. Je vindt ze in het Molenvijverpark, Cosmogolempark, Portavida, Margarethalaan en nu ook in SportinGenk Park! Instructies voor je work-out lees je op het infobord aan de bank.

Meer info

02. GEZOND WANDELEN IN GROEP

In Genk kan je wekelijks deelnemen aan gezondheidswandelingen. Ze zijn gratis en je hoeft meestal niet vooraf in te schrijven. Er zijn verzamelpunten in bijna alle wijken. De wandelingen zijn overdag, in de voor- of namiddag. Neem je voor het eerst deel? Contacteer eerst de begeleider van de wandeling.

Vind een groepswandeling kortbij huis

03. PAUZEREN OP DE ‘LOOPBAAN’

In Genk-Zuid ligt de eerste ‘loopbaan’ van onze provincie. Deze bewegwijzerde routes moeten werknemers van bedrijven in de buurt stimuleren om in hun pauzes te bewegen. Uiteraard kan iedereen hier komen wandelen, lopen of zelfs vergaderen. De 4 lussen variëren in afstand en gaan o.a. door het Meibos en langs de Zutendaalse plas. elke route heeft ook een ludieke naam meegekregen. Zo loop of wandel je zeker niet verloren!

Infobord en vertrek routes aan GPS, Oosterring 9

Ontdek deze route

04. BEWEEGROUTES AAN DE DIENSTENCENTRA

Genk heeft 5 nieuwe beweegroutes. Je vindt ze aan elk dienstencentrum, zoals hier aan de Steymer aan de Anrdé Dumontlaan (foto). Het zijn korte routes met eenvoudige beweegoefeningen. Je maakt onderweg gebruik van zitbankjes, bomen, trapjes of andere attributen voor je work-out.

Vind alle beweegroutes 

05. ALS DE BLIKSEM NAAR BOVEN!

Langs de hoogste schans van het Sky Park in Kattevennen loopt een 35m hoge trap in de vorm van een bliksemschicht. Na 164 trappen krijg je hier een prachtig zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen en veel verder. Wedden dat je spierpijn hebt de volgende dag?

Meer info