5X hulpmiddeltjes tegen donkere dagen

Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019 11.43 u.
De herfst is definitief in het land. De nachten worden langer en de dagen korter. Tijd om weer om te schakelen op het winteruur en gezellig bij elkaar te kruipen. Dit zijn onze tips, voor jong én oud.

1. MAAK FOTO'S IN HET DONKER

De nachtelijke duisternis en het mysterieuze maanlicht geven een speciale sfeer aan foto’s. Wil je leren om dit zelf te doen? Dat kan in 3 sessies in Kattevennen - Cosmodrome. Een cursus voor zowel beginners als gevorderden!

5/10, 8/10 en 12/10
€ 65 / 3 sessies
€ 50 (sociaal tarief Vorming Plus)
korting voor leden/abonnementshouders
Cosmodrome
Schrijf je in via kattevennen@genk.be

2. KIJK NAAR DE STERREN

Op 12 oktober is het de Nacht van de Duisternis en doven we de lichten. Een moment om stil te staan bij het fenomeen lichtvervuiling. Maar ook hét moment om de telescoop op te stellen en te gluren naar sterren. Astrorangers van de Cosmodrome staan klaar om je een blik op de ruimte te gunnen. Naast waarnemingen zijn er ook leuke gratis workshops voor jong én oud!

Nacht van de duisternis: zaterdag 12/10 om 20 uur
Gratis inkom
Meer over dit evenement lees je hier 

3. SLAAP EEN UURTJE LANGER

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober wordt het weer winteruur in Europa. We zetten de klok een uur terug . ’s Avonds wordt het eerder donker, maar ’s morgens wordt het weer wat vroeger licht. De maatregel werd in 1977 ingevoerd en voor- en tegenstanders zijn het er nog steeds niet over eens. Maar een ding is zeker: we slapen die nacht een uurtje langer!

Van 26 op 27/10 van 03.00 naar 02.00 uur

4. GA OP ZOEK NAAR DROMEN

Je dromen kwijt? Wat een nachtmerrie! Gelukkig kan je ze vanaf 26 oktober terugvinden in Wondergrond. In dit magisch fantasieparcours in de ondergrond van C-mine gaan Fregje en Timmy op zoek naar de dromenvanger. Geschikt voor families met kinderen van 3 tot 12 jaar. Bezoekers krijgen een ‘dromenpotje’. Schudden maar en je droom is klaar!

26/10 t.e.m. 03/11- 10 tot 17.30 uur
C-mine expeditie
Toegang elke 10 min.

Koop tickets

5. DOE EEN AVONDJE FILM

Lange winteravonden zijn ideaal om de cinema in te duiken. En dan zit je goed bij de films van MOOOV in Euroscoop. Wekelijks kan je genieten van steengoede films uit de hele wereld. Onze tip voor oktober: AGA: over het leven op de besneeuwde vlaktes in het hoge noorden waar Rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna elke dag overleven en zorgen voor elkaar. Met schitterende (witte) beelden!

AGA: 31/10 om 20.15 uur in Euroscoop
Alle Mooovfilms op www.mooov.be of www.c-mine.be