5X lezen, luisteren, kijken en doen!

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2021 15.15 u.
Ben je op zoek naar wat ontspanning? Dan hebben we deze tips om je maand mee op te vullen. Bibliotheek Genk, SportinGenk, C-mine (…) allemaal houden ze de band met het publiek warm!

1 Online sportlessen

Zit het weer niet mee? Even niet buiten lopen? Dan kan je nog altijd digitaal sporten. SportinGenk geeft nog steeds online lessen zoals Zumba, figuurtraining en boksen. Je doet dit op het moment dat het jou past. De filmpjes staan op de website en facebookpagina van SportinGenk. Volgen maar!

www.sportingenk.be/sportinjekot

2 Genk Leest via Zoom

Genk Leest, de leesclub van de bib, brengt lezers online samen. De boeken worden nu niet meer aan een tafel in de bib besproken, maar via Zoom. Je ziet elkaar en begeleidster Kaat Vrancken op je computerscherm of tablet. Elke maand is er een ander boek dat besproken wordt. Inschrijven doe je via bibliotheek@genk.be en je ontvangt de link.

Deelname: €5 (voor leden van de bib)
bibliotheekgenk.be/genkleest
Zaterdag 13/3 om 10.15 uur
Genk leest ‘Coniferen’ van en met Max Temmerman

3 Expo Blue Skies van Anton Kusters

Kunstenaar Anton Kusters legde een reis van 177.828 kilometer af. Met een Polaroid camera fotografeerde hij de blauwe lucht boven 1078 voormalige Duitse naziconcentratiekampen. Bij de installatie hoor je een 13 jaar durend geluidsstuk van kunstenaar Ruben Samana. Het staat symbool voor de levens die verloren gingen in de kampen van 1933 tot 1945. Op C-mine laat Kusters ook nieuw werk zien dat hij ontwikkelde voor dit ‘The Blue Skies Project’.

Tot 30 mei op C-mine - Verplicht reserveren - c-mine.be

4 Live streaming vanuit C-mine

Lege zalen, we gaan er nooit aan wennen. Tot het weer kan, brengt ‘Studio C-mine’ talent van eigen bodem naar je huiskamer. Van intieme jazz-concerten tot onze eigen Genkse rapsensatie Tiewai op 3 maart (foto), gestreamd vanop het C-mine podium. Check de agenda op de website en vergeet het geluid van je boxen niet aan te zetten! Streaming via c-mine.be

Zolang de coronamaatregelen gelden
Gratis

5 Expeditie met nieuwe audiogids

Wie C-mine expeditie al kent, weet dat je hier op een interactieve manier kennismaakt met het rijke mijnverleden van Winterslag. Nu kan je de tour ook doen met de nieuwe audiogids. Zo maak je bijvoorbeeld kennis met de ‘porion’ de ploegbaas in de ondergrond. Of ‘Jefke Tuf’, de verpleegster-zuster die met haar brommer zieke mijnwerkers thuis ging verzorgen. Luisteren doe je al wandelend, door de oude ventilatietunnels én tot op 60 meter hoog.

Verplicht reserveren: c-mine.be