5x op de fiets

Gepubliceerd op donderdag 27 april 2023 12 u.
Fietsen is gezond, je kan het alleen of samen doen en soms hoef je zelfs niet te trappen! Met deze tips is iedereen snel op weg in Genk. Jong en oud!

01. ONTDEK GENK MET HET FIETSNET

Het Fietsnet is een fietsplan dat de Genkse wijken met elkaar verbindt. Er zijn 7 routes aangeduid in 7 kleuren, net zoals een metroplan. De kleurige pijltjes vind je op straat of op bordjes. Je route op voorhand uitstippelen? Dat kan met de digitale routeplanner.

Lees meer

02. MAAK JE FIETS ZOMERPROOF


Is je fiets al een tijdje niet meer gebruikt? Check dan of je banden goed opgepompt zijn, en je remmen en lichten nog werken. Zowel in Fietspunt Genk (Europalaan Station) als in Fietspunt Portavida (Welzijnscampus 11) kan je kleine herstellingen laten uitvoeren volgens het thuiskomprincipe. Voor grotere herstellingen zit je goed bij je fietsenmaker

Lees meer

03. LEEN EEN FIETS BIJ DE FIETSBIEB

Bij de Genkse Fietsbieb kan je goedkoop kinderfietsen lenen. En dat is handig want kinderen 'groeien' snel uit hun fiets. Voor slechts 20 euro per jaar en eenmalige waarborg is je kind op weg. De Fietsbieb draait vooral op vrijwilligers. Wil je een handje toesteken in het afhaalpunt? Welkom! Fietsbieb Genk ligt in de Kattenbergstraat (site Regina Mundi)

Lees meer

04. OEFEN MET JE KIND VOOR HET FIETSEXAMEN

Heb je deze bordjes al gezien langs de weg? Ze tonen de route van het fietsexamen voor kinderen uit het 6de leerjaar. Het examen helpt hen veiliger aan het verkeer deel te nemen. Eerst krijgen ze tips en tricks waarna ze het examen op de openbare weg afleggen. Je kan de route ook samen met je kind oefenen. Kijk op de website welke schoolroute jouw kind kan volgen.

Lees meer

05. MAAK EEN RITJE IN DE RIKSJA

Omdat het zo een leuk initiatief is, mag dit zeker niet in het rijtje ontbreken! Vzw ‘Samen op de fiets’ (Burgerbudget in 2021!) organiseert recreatieve ritjes in riksjafietsen voor mensen met een beperkte mobiliteit. Leeftijd speelt geen rol. Er is telkens plaats voor 2 personen vooraan.

Lees meerĀ 

Doe mee! Tag je foto’s met #fietseningenk
#fietsnetgenk #samenopdefiets #genk3600
#3600genk