5x Open Sportdag in SportinGenk Park

Gepubliceerd op donderdag 25 augustus 2022 13 u.
Warm je spieren alvast op want op 10 september is het weer Open Sportdag. Je kan gratis meer dan 20 verschillende sporten uittesten en demonstraties bijwonen in SportinGenk Park. Voor alle leeftijden en ook voor sporters met een beperking (G-sport) is er een aanbod. Lees alvast de tips van 3600.
01. WATERSKI

Wist je dat je in Genk kan leren waterskiën aan het Albertkanaal? De Genkse Watersport Vereniging komt naar de Open Sportdag met een simulator waarop je echt het gevoel krijg op de latten boven het water te zweven.
Tip: Waterski zit ook in het G-sportaanbod

02. BOOMKLIMMEN

Deze zomer kon je in SportinGenk Park al eens kennismaken met boomklimmen. Heb je dit gemist of wil je het nog eens doen? Tijdens de Open Sportdag ontdek je hoe fijn het is om hoog in de boom te klimmen. Met deze krachtsport gebruik je al je spieren. Uiteraard hang je veilig vast!

03. JU-JITSU

Ju-jitsu (spreek uit: joe jitsoe) is een Japanse zelfverdedigingsport en betekent letterlijk ‘soepele techniek’. De bedoeling van deze sport is om in een paar seconden een aanvaller te controleren of uit te schakelen. Je kan er al op jonge leeftijd mee starten. Kom kennismaken!

04. ZWEMMEN

Op 19 september starten nieuwe zwemlessen voor volwassen. Inwoners van Genk kunnen online inschrijven vanaf 9 september om 19 uur via www.sportingenk.be/inschrijven. Wil je meer info? Kom dan naar de Open Sportdag. Inschrijven kan dan niet maar je kan je informeren. Het volledig zwemaanbod voor jong en oud vind je op www.genk.be/zwembad

05. BOOGSCHIETEN

Boogschieten is een sport waarbij je pijlen wegschiet naar een doel met behulp van een boog. Vroeger werd boogschieten gebruikt als jachten oorlogswapen. Vandaag is het vooral een concentratiesport. Naast behendigheid heb je er ook een scherp oog voor nodig, maar uiteindelijk kan iedereen het uitproberen. Want niet geschoten is altijd mis!

Lees hier het volledige aanbod

Kom je langs? Tag je foto’s met #3600genk #sportingenk #sportersbelevenmeer