5xSPORTTIPS IN OPENLUCHT

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 15.43 u.
Nu de coronamaatregelen beetje bij beetje versoepelen, zijn er ook meer sportmogelijkheden in openlucht. SportinGenk Park heeft alvast deze tips. Voor meer tips? Volg de facebookpagina van SportinGenk of kijk op sportingenk.be .

1. WANDELEN NAAR NICE

Geen sport zo toegankelijk als wandelen. Genk heeft prachtige wandelpaden. Wist je dat het grote routepad GR5, bekend van de één-serie 'GR5' dwars door Genk loopt? De route komt binnen via de Maten en loopt via het station van Genk naar Kattevennen. Van daaruit gaat het richting Zutendaal, Maastricht en zo verder naar Nice! De moeite waard om het pad in Genk eens af te wandelen.

Tip: met wandel-apps (Wikiloc, Outdooractive, Viewranger,…) stippel je een route uit vanaf je voordeur!

Meer routes:
www.wandelknooppunt.be
www.groteroutepaden.be
www.wandelroutes.org/wandelen/gemeente/genk

2. GEOCACHING AAN VILLA COIN PERDU

Wandelen en tegelijk een schat vinden? Dat kan met het geocache-spel! Met de geocaching-app op je smartphone of met behulp van een wandel-gps beleef je een heuse schattenjacht. Op je tocht ontdek je heuse natuurpareltjes dicht bij huis. In Genk alleen al zijn er tientallen geocaches, gratis of betalend.

Starterstip: geocache ‘Coin Perdu’ (museum Emile Van Doren) en ontdek een stukje Genkse geschiedenis.

www.geocaching.com

3. MAPICO? KINDERSPEL!

In het sportbos van het SportinGenk Park kunnen kinderen en volwassenen verschillende oriëntatieloopspellen spelen zoals ‘rommel in de stal’ of ‘vier-op-en-rij’! Aan de hand van een kaart ga je op zoek naar verschillende icoontjes, verspreid in het sportbos, en kan je het raadsel oplossen.

Tip: Ontdek ook het detectivespel. Help het moordmysterie oplossen door zo snel mogelijk de aanwijzingen op de kaart te vinden!

www.sportingenk.be/mapico-in-het-sportbos

4. SPORTTRAINING IN JE SPORTCLUB

Sinds 18 mei kunnen weer trainingen in openlucht in je sportclub doorgaan met maximum 20 sporters en onder toezicht van een volwassen trainer of begeleider.
Cafetaria en kleedkamers blijven nog dicht. Neem zeker eerst contact op met je sportclub, want niet alle sporten zijn toegelaten en niet alle sportclubs starten nu al op.

Tip: SportinGenk bekijkt of het aanbod van start to jog veilig kan voortgezet worden!

5. SPORTEN IN JE KOT KAN NOG!

SportinGenk Park is voorlopig nog gesloten voor alle indooractiviteiten. Maar lessen online gaan verder. Neem je tablet of smartphone mee naar je tuin of terras en volg
daar de online sessies figuurtraining, zumba of boksen!

Tip: volg SportinGenk op Facebook of kijk op www.sportingenk.be. 
Doe je mee aan de bokslessen? Hou een tennisbal en springtouw bij de hand.