730 Kinderen krijgen dit jaar een SportKompas

Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021 11.12 u.
SportinGenk is in maart gestart met het SportKompas. Deze oriëntatietest helpt kinderen tussen 8 en 10 jaar om een goede sportkeuze te maken.

“Het SportKompas is gebaseerd op een wetenschappelijke methode. Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen motivatie, beleven ze daar ook meer plezier aan. Ze blijven dan ook langer sporten in hun leven”, klinkt het bij SportinGenk.

SPORTEN VAN JONGS AF 

Om te weten welke sport bij hen past, leggen de kinderen bewegingsproeven af en wordt met een vragenlijst gepeild naar hun bewegingsvoorkeuren en persoonlijke motivatie. Jong beginnen sporten en volhouden, is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Bovendien hopen de Genkse sportpromotoren dat kinderen zo makkelijker aansluiten bij een sportclub.

ENTHOUSIASTE SCHOLEN

“Daarom geloven we echt in het SportKompas. Voor deze test zijn alle derdejaars van het basisonderwijs uitgenodigd. Het enthousiasme bij de scholen is alvast groot want 21 scholen doen mee, in totaal 730 leerlingen. En dat herhalen we elk jaar voor alle derdejaars.”

De leerlingen leggen de test af in SportinGenk Park. Dit is volledig gratis voor de scholen en leerlingen. Ook de coronarichtlijnen worden hier strikt toegepast, zodat alles veilig kan verlopen. 

FOTO'S: De leerlingen van basisschool De Schom legden begin maart hun proeven af voor hun SportKompas in de grote sporthal van SportinGenk Park. Dat gebeurde coronaveilig.