Wereld Autisme Dag: 2 april

Om een begripvoller klimaat voor mensen met autisme te creëren en een positief licht te werpen op autismevriendelijkheid lanceert de Limburgse Stichting Autisme (LSA) op de Wereld Autisme Dag #KEIvoorAutisme.
 
Verspreid over onze provincie legde LSA ASS-keien met quotes over de bijzondere kwaliteiten van mensen met autismespectrumstoornis (ASS). Dat is een ontwikkelingsstoornis waarbij informatieverwerking in de hersenen wordt verstoord. Mensen met ASS zijn dikwijls sterk in zichzelf gekeerd en kunnen zich moeilijk inleven in het gevoelsleven van anderen. Op 2 april 2021 postte LSA een overzicht met alle foto's van keien van over heel Limburg op hun facebookpagina 'Limburge Stichting Autisme'.
 
Geef autismevriendelijkheid een lift
Wanneer je de KEIvoorAutisme vindt, dan mag je daar een foto van maken en die delen op je eigen sociale media. Ook leuk is het de kei mee te nemen en hem elders neer te leggen, hem te fotograferen en ook die foto te delen. Zo help je de oproep voor meer begrip voor mensen met ASS een mooie reis te maken op sociale media.