Doe mee aan de Bebloemingsactie

Draag je bij tot een bloeiende stad door gebruik te maken van bloeiende planten? Gebruik je geen pesticiden? Kan de buurt hiervan meegenieten? Dan ben jij degene die wij zoeken, jij geeft immers meer kleur aan Genk!

Besteed extra aandacht aan jouw stukje groen

Al heb je weinig tijd, met een kleine inspanning kan jij je steentje bijdragen tot een aantrekkelijke omgeving. Een kleine grijze ruimte kan je eenvoudig omtoveren tot een mooi groen plekje. Een bloeiende struik, een vaste plant, kleurrijke geraniums in een bloempot: zo klein, maar toch een wereld van verschil.

Beeld je eens in dat iedereen in de straat hetzelfde zou doen jij. Stel je eens voor dat deze straat een inspiratiebron zou zijn voor de wijk. Stel dat deze wijk … .

Iedere zomer brengt de werkgroep van Genk in Bloei de bijna vijfhonderd deelnemende gezinnen en hun tuinen, balkons of terrassen een bezoekje. Laureaten ontvangen een uitnodiging voor het Genk in Bloei feest. Tijdens dit evenement met hapje en drankje maken we de prijzen bekend. Nadien nodigen we je uit voor deelname aan een groenevenement. Ook al heb je geen grote tuin, creatief zijn kan iedereen!

Hoe scoor je extra punten?

Zorg voor:

  • veel groen en weinig verharding
  • goed en gezond onderhoud
  • veel variatie en een mooie structuur
  • originaliteit
  • veel, heel veel bloemen!

Alle laureaten krijgen een exclusieve uitnodiging voor het Genk in Bloei feest.

Doe mee!

Deelname is gratis.