RONDVRAAG: hoe willen deze 4 Genkenaren later wonen?

Gepubliceerd op woensdag 26 september 2018 12.58 u.
Genk telt zo’n 18.000 woningen en iets meer dan 8.000 appartementen. Veel mensen vinden in een huis met tuin hun ideaal. Maar hoe moet dat op de oude dag? Ga je dan naar een serviceflat of woonzorgcentrum? Of blijf je liever zo lang mogelijk thuis? En hoe willen deze Genkenaren later wonen?
1. WILLIAM: "GEEN TRAPPEN"

“Momenteel woon ik in een appartement omdat mijn gezondheid het niet langer toelaat in een huis te wonen. Gelukkig moet ik geen trappen doen. Naar een rusthuis wil ik pas als er geen andere mogelijkheden meer zijn. Maar dat zijn zorgen voor later.”

2. TAMARA: "BETAALBAAR EN LEEFBAAR"

“Beslissend voor mij is of mijn toekomstige woonvorm betaal- en leefbaar is. Een rusthuis sluit ik zeker uit, maar ik heb in principe niks tegen deelwonen. Maar dan moet je wel op voorhand goede afspraken maken. Ik zou het niet doen met mensen die ik niet ken.”

3. LUCAS: "HUIS MET TUIN"

“Ik woon in een huis en hoop ook in de toekomst in een huis met een tuin in de buurt van Genk-Centrum te kunnen wonen. Mocht ik ooit medische moeilijkheden krijgen, dan overweeg ik om naar een appartement te verhuizen.”

4. KHALID: "SOCIAAL CONTACT"

“Ik ben best tevreden met mijn huidig appartement. Mocht ik er later niet meer kunnen blijven wonen, dan zou ik graag naar een rusthuis gaan. Ik hou ervan contact te hebben met de mensen en goed verzorgd te worden. Ik ben niet de man die veel alleen wil zijn.”

Heb je woonvragen ivm verbouwen, premies, subsidies, energiezuiniger wonen, langer thuis blijven wonen? Dan kan je terecht in woonloket in het stadhuis of op de website