Iedereen vrijwilligt!

Gepubliceerd op vrijdag 2 maart 2018 16.53 u.
Op 3 maart start in heel Vlaanderen de week van de vrijwilliger. 15% van de mensen ouder dan 15 jaar doet aan vrijwilligerswerk. Toegepast op Genk betekent dat hier 6881 vrijwilligers actief zijn. Stadsmagazine geeft 4 tips voor wie tot deze grote familie behoort of er binnenkort toe wil behoren!

1. GEEF JE VRIJWILLIGERS EEN COMPLIMENTJE!

Genkse verenigingen ontvangen van de stad in maart een promotiepakketje met de affiche en postkaartjes om hun vrijwilligers te bedanken. Sebastian (foto) van de Poolse Club trotseerde de koude temperaturen en werd het gezicht van de Genkse campagne. Hij maakt deel uit van de grote Genkse familie van 6881 vrijwilligers en stad Genk is hen daar heel dankbaar voor.

2. TOOLBOX VOOR VRIJWILLIGERS

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers? Dan is de Week van de Vrijwilliger het ideale moment om jouw vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk zet dit jaar de diversiteit en toegankelijkheid in vrijwilligerswerk in de kijker.
Iedereen kan iets betekenen als vrijwilliger.

Hier vind je meer info over de campagne én een handige toolbox om inspiratie op te doen om jouw vrijwilligers te bedanken.

3. GRATIS VRIJWILLIGERSVERZEKERING

Vanaf 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. De organisatie kan gratis maximum 100 mandagen verzekeren.

Meer info over de voorwaarden en het aanvraagformulier
vind je op www.gratisvrijwilligersverzekering.be

4. VACATURES VOOR VRIJWILLIGERSWERK

Op zoek naar een vereniging of organisatie waar je een verschil kunt maken, nieuwe mensen kunt ontmoeten en je talenten verder kunt ontwikkelen? Heeft je vereniging nood aan nieuwe vrijwilligers voor de dagdagelijkse werking of een specifieke activiteit?

Alle info vind je terug op de vacaturedatabank van stad Genk

Verenigingen en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen hier hun vacatures plaatsen. Kandidaat-vrijwilligers kunnen vanuit hun interesses deze vacatures
makkelijk filteren en selecteren.

www.genkvrijwilligt.be