Sing for the climate

Meer dan 600 Genkenaren zongen op 23 september 2012 in het Heempark voor het klimaat. De opnames hiervan werden samen met de clips van wel 180 andere gemeenten door Nic Balthazar verwerkt in een clip voor DOHA. Bekijk hier het filmpje van Genk.

 

 

 

Onze zusterstad in Francistown Botswana deed ook mee. Enkele jongeren monteerden het liedje Act now op hun eigen wijze. Luister hier naar de clip van Francistown. 

Op 5 december werd het signaal dat 380.000 Belgen gaven met Sing for the Climate voorgesteld op de VN-klimaatconferentie in Doha. Voor een volle zaal werd de finale clip vertoond. De enorme omvang van de zangmanifestatie werd geïllustreerd met beelden van de verschillende manifestaties. Natuurlijk werd er ook gezongen. Verschillende landen toonden interesse voor het concept. De clip werd vertoond in aanwezigheid van Jean-Pascal van Ypersele, vice-president van het internationale VN-klimaatpanel IPCC, Jos Delbeke, Directeur-Generaal voor Klimaatactie binnen de Europese Commissie en de Belgische klimaatministers. Zij zongen samen met alle aanwezigen uit volle borst mee.

We hopen dat jullie enthousiasme overslaat naar alle hoeken van de wereldbol. Want ja, Obama moet het ook nog horen. En alle wereldleiders met hem. Er wordt verder nog een flash mob voorzien en er wordt getracht om de clip te draaien voor ... Obama.

 

 

.