Camacho

(H)eerlijke stad, voor en door jongeren.

Camacho is een bende jongeren die vinden dat fair trade een stevige plek in onze stad moet krijgen. Daarom worden er heel wat activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

logo camacho

 

Wie of wat is camacho?

 

Camacho is veel voorkomende familienaam  in Latijns Amerika, maar in Genk is het een losse vrijwilligersgroep, die allerlei activiteiten organiseert: van cocktailstands, culinaire kroegentochten, tot proefstandjes in je supermarkt of op de wekelijkse versmarkt, of openluchtfilms met een (h)eerlijk tintje. Doe ook mee! 

 

jongeren houden flessen vast in camacho stadsplein

 

Fairtrade award 2009

 

Regisseur Tom Voets en de Camacho-jongeren gingen samen aan de slag voor een film in Genkse stijl met een hele scheut Afrika erin (de Schemmersberg in Winterslag bleek een perfecte Afrikalocatie!). We kaapten de derde plaats weg, samen met een geldprijs van 500 EUR! 

 

Cocktail Camacho

 

Cocktail Camacho is een cocktailstand met (h)eerlijke ingrediënten die op elke fuif of festival kan ingehuurd worden (gratis, met shakende vrijwilligers). Zo stonden we reeds op Absolutely Free Festival, fuiven en feestjes allerhande, evenementen op het stadsplein of jeugdcentrum etc. Steeds werden cocktails tegen een democratische prijs gemaakt, voor de feestvierders in Genk, maar ook voor de boeren die suikerriet, de appelsienen, de schuimwijn of de bananen kweken in een ontwikkelingsland.

 

Dit zijn de (h)eerlijke  Cocktail Camacho recepten.

 

plaat met tekst 'cocktail camacho'

 

Café Camacho   

 

Café Camacho stond aan het begin van alles. Enkele jongeren organiseerden toen voor hun eindwerk een culinaire tocht langs leuke horeca-zaken in Genk die je een (h)eerlijk hapje voorschotelen. Ze ging door in 2005, 2006 en 2007. We zijn nog steeds op zoek naar mensen om het initiatief terug op te nemen.

 

Bord met tekst: cafe camacho - Vietnamese Noedelsoep