Markten en kermissen

Marktkraam

 

MARKTEN

Wekelijkse markten

Stad Genk organiseert twee vaste wekelijkse markten, namelijk de donderdagmarkt in het stadscentrum en de zaterdagmarkt in de Vennestraat.

  • Genk-centrum: donderdag van 8 tot 13 uur.
  • Versmarkt Vennestraat: zaterdag van 8 tot 13 uur.

 

De donderdagmarkt vindt iedere donderdagvoormiddag plaats in het stadscentrum en is één van de grootste markten in de regio. Meer dan 200 marktkramers bieden er een zeer ruim en gevarieerd assortiment aan, gaande van verse producten zoals fruit, groenten en vis, tot textiel en accessoires tot speciale producten.

De zaterdagmarkt in de Vennestraat is eerder een versmarkt, waar een 50-tal marktkramers vooral voeding verkopen. Op beide markten is er een gezellige drukte. Zowel in het stadscentrum als in de Vennestraat zijn in de onmiddellijke nabijheid van de markten ondergrondse parkings aanwezig.Marktpendel

 

Tijdens de wekelijkse donderdagmarkt worden 2 gratis pendelbussen ingezet tussen 9 en 14 uur. Deze pendelbussen geven de mogelijkheid om de marktbezoekers veilig en comfortabel van en naar de markt te brengen vanaf de gratis parkeerzones ter hoogte van de Limburghal en het Molenvijverpark. De freguentie bedraagt ongeveer 15 minuten.

  • Een eerste pendelbus volgt het traject van de halte Limburghal tot aan de halte Stadhuis (Dieplaan).
  • Een tweede pendelbus volgt het traject van de halte Shopping 1 tot aan de halte Molenvijver en de halte Heempark.

 

Rommelmarkt in juli en augustus

Iedere zondagvoormiddag van juli en augustus vormt Genk centrum het decor voor de grootste rommelmarkt uit de omgeving.  Niet minder dan 1.000 niet- professionele standhouders bieden hier unieke spulletjes aan, … Een gezellige drukte van verkopers en kopers of mensen, die genietend van een drankje op een terrasje, toekijken naar deze bezige mensenmassa

Andere markten

Naast de wekelijkse markten vinden er in Genk nog een aantal andere markten plaats zoals de 1 mei jaarmarkt in het stadscentrum, de bloemenmarkt aan de kerkhoven rond Allerheiligen, de avondmarkten en in juli en augustus de zondagsmarkten in het stadscentrum.

Klik hier voor een volledig overzicht van markten, met openingsuren.

Wil je zelf een standplaats op de markt?

 

KERMISSENKermis 

  • Informatie over de 1 mei kermis

 

De stad Genk organiseert jaarlijks 13 kermissen waaronder een aantal wijkkermissen. Het kermisseizoen gaat van start tijdens carnaval met als hoogtepunt de 1 mei kermis in Genk-centrum waar een 110-tal foorkramers jong en oud vertieren op hun attracties!

 

Bekijk hier het overzicht van alle kermissen.

 

Wil je zelf een standplaats op de kermis, dan vind je hier de praktische informatie.