Nieuwe inschrijvingsregels scholen

Voor het schooljaar 2014-2015 gelden er in alle scholen in Vlaanderen nieuwe inschrijvingsregels, dus ook voor scholen in Genk.


De grootste verandering zijn de gezamenlijke inschrijvingsperiodes.

In bepaalde periodes hebben bepaalde kinderen recht op voorrang. Dankzij de verplichte voorrang kan er een sociale mix ontstaan in de scholen. Ook dat is nieuw.

 

In een notendop zijn dit de nieuwe regels:

 

  1. Je kan je kind alleen inschrijven in bepaalde periodes. Elke school in Genk maakt de start van haar inschrijvingen voor schooljaar 2014-2015 ruim bekend. Informeer je goed op voorhand over de juiste inschrijfmomenten en de toelatingsvoorwaarden in de school of scholen van jouw keuze.

  2. Sommige kinderen mogen eerder inschrijven dan andere, bijvoorbeeld broers en zussen en kinderen van personeel. Ze krijgen voorrang als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.
    Voorrang is alleen mogelijk als je kan bewijzen dat je tot een voorrangsgroep behoort. Neem daarom zeker de nodige bewijsstukken mee.

  3. In Genk kan elk kind in principe terecht in een school. Nieuw is dat scholen, voor de start van de inschrijvingen, vastleggen hoeveel leerlingen ze maximaal kunnen inschrijven.
    Ook de scholen buitengewoon onderwijs bepalen op voorhand het aantal plaatsen.
    Als de school van je keuze op een bepaald niveau volzet is, dan bezorgt de school je een bewijs daarvan op papier.

 

 

Lees ook:

Meer info

Lokaal Overlegplatform (LOP)

Lies Zaenen, Deskundige Ondersteuner

Lies.zaenen@ond.vlaanderen.be- T 0499 59 43 65

www.inschrijvingsrecht.beof www.genk.beof www.lop.be