Talentcoaches

Stad Genk beschikt al vele jaren over een uitgebreid vrijetijdsaanbod.


Toch merken we dat heel wat kinderen om de meest uiteenlopende redenen, niet aan dit aanbod deelnemen. Informatieve, sociale, praktische, psychologische, culturele  en financiële drempels spelen hierin een rol. Samen met een vrijwillige talentcoach willen we kansen creëren om deze kinderen toe te leiden tot een gepaste vrijetijdsbesteding.


Want vrijetijd betekent nieuwe dingen leren waar je trots op kan zijn, nieuwe vriendjes maken, een verrijking van de taal en een ideale manier om te ontspannen na een drukke schooldag. De vaardigheden die het kind tijdens deelname aan een vrijetijdsbesteding verwerft, draagt hij mee doorheen zijn hele verdere leven. Zo kunnen de Genkse kinderen opgroeien tot gelukkige volwaardige burgers.

Drie projecten bundelen hiervoor hun krachten

 

  • De Zomerschool richt zich tot nieuwkomersgezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar en zet naast talentverkenning ook in op stimulering van de Nederlandse taal.
  • Talentcoaches gaat specifiek aan de slag met kleuters van 5 en hun gezin en neemt naast talentontwikkeling ook de overgang naar het lager onderwijs onder de loep.
  • De Begeleiders ten slotte werkt  aan drempelverlaging door middel van een coachingtraject met sportclubs en jeugdverenigingen en gaat aan de slag met de talenten van kinderen van 6 tot 18 jaar.

Interesse?

Caroline Weekers – E. Talentcoaches@genk.be – T. 089 65 42 27

 

talentcoaches campagnebeeld