160 vrijwilligers ruimden de Stiemervallei op

Gepubliceerd op maandag 19 april 2021 14.30 u.
Op 20 maart gingen 160 vrijwilligers aan de slag om de Stiemervallei op te ruimen.

's Morgens om 8u30 stond de eerste groep klaar om het Thorpark, buurtpark Schansbroek en de omgeving op te ruimen. In een soort estafette gingen andere groepen nadien aan de slag in Waterschei, Bret, Winterslag en Termien.

Gewapend met grijpstokken en vuilniszakken gingen alle vrijwilligers enthousiast aan de slag. In het totaal werd 227km opgeruimd (langs de Stiemerbeek, maar ook de omliggende straten). Dit leverde 263 volle vuilniszakken op, wat goed is voor ongeveer 1052 kg zwerfvuil! Daarnaast werd ook nog heel wat grof vuil opgehaald dat door de deelnemers werd gelokaliseerd.

Aan het eind van hun ronde werden de deelnemers verwend met een lekkere kop soep. In de namiddag werden heel wat vrijwilligers verrast met een privéconcert door Tom & Tal.

Maandag 22 maart ging Go Campus Genk Middenschool ook nog eens op pad met een aantal klassen en (helaas) konden ook zij nog heel wat zwerfvuil verzamelen. In ruil voor hun inzet krijgen zij een gratis educatieve wandeling in de Stiemervallei aangeboden.

Bedankt aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!