De luidste post

De Luidste PostOp donderdag 18 december 2014 draaiden de werknemers van Ford en heel wat mensen van de toeleveranciers hun laatste post.
Het einde van een tijdperk en het verlies van jobs voor duizenden mensen.
 
Daarbij hoorde een moment van solidariteit en hoop voor de toekomst. Om 12u30 verzamelden ongeveer 700 mensen op het stadsplein om lawaai te maken. Zo ging dit moment niet onopgemerkt voorbij.
 

We riepen op om gedurende twee minuten lawaai te maken

Wanneer? Op 18 december om 12u30

Wat? Gedurende twee minuten lieten we allemaal samen van ons horen: claxonneren in de auto, de fietsbel laten rinkelen, een muziekinstrument bespelen, slaan op een pot of pan, gsm of stem gebruiken, klappen, …

 

Live Uitzending Radio 2 van 'De Luidste Post' op het Stadsplein!

Radio 2 zond De Luidste Post live uit van op het Stadsplein en TV Limburg versloeg het nieuws live vanuit het TVL Café op het Stadsplein.

 

Wie deed er mee?  

  • Genk was niet alleen. 20 Limburgse gemeenten doen mee: Hasselt, Lummen, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Voeren, Tongeren, Kinrooi, Zutendaal, Bilzen, Opglabbeek, Riemst, Tessenderlo, Sint-Truiden, Zonhoven, Neerpelt, Maaseik, Lommel, Leopoldsburg, Peer en Heusden-Zolder.

  • De Genkse kerken en moskeeën lieten ook van zich horen.

  • Brandweer en politie stonden op 12 strategische plaatsen in Genk opgesteld en lieten hun sirenes klinken.

  • In Genk-centrum, Shopping I en in de Vennestraat stond het muzieksysteem afgestemd op Radio 2. Wie kwam shoppen, kon luisteren en mee aftellen.

  • De Stadsbelleman deed natuurlijk ook mee en liet van zich horen in Genk-centrum.

 

  • Lieten ook van zich horen: KRC Genk, het Ziekenhuis Oost-Limburg, de Genske lagere scholen en TISL, Ford Lommel, PXL, de verenigingen van Winterslag en het Consortium Volwassenenonderwijs Limburg-Noord en het infopunt Tweedekansonderwijs.

 

De luidste Post was ook te volgen via Facebook op www.facebook.com/stadgenk

Meer informatie

Meer informatie vind je in het persbericht van 18 december 2014 over De Luidste Post