Sitetour Portavida

Portavida? Dat betekent letterlijk ‘Poort tot het leven’ en het is de toepasselijke nieuwe naam voor de Genkse Welzijnscampus. Veel Genkenaren herinneren zich ongetwijfeld het vroegere Sint-Jansziekenhuis, maar intussen is deze plek sterk veranderd. Wist je dat we hier met Toermalien het grootste woonzorgcentrum van België huisvesten? Daarnaast vind je er onder meer het Genkse OCMW en de Limburgse afdelingen van het Wit-Gele Kruis en Pleegzorg. 

Deze tour laat je kennismaken met de ambitie van Portavida om uit te groeien tot motor van innovatie in de welzijnssector. Krijg een unieke kijk achter de schermen van Toermalien, waar zorg en woonbeleving hand in hand gaan en maak kennis met dagverzorgingscentrum ’t Kosenhuisje.

Dit aanbod is volledig gratis voor Genkenaren, maar reserveren is nodig ten laatste één week op voorhand. Niet-Genkse groepen kunnen blijven gebruik maken van het bestaande toeristische / bezoekersgerichte aanbod van Visit Genk.


Praktische info:

Deze sitetour gaat van start in het Grand Kaffee (gelegen in woonzorgcentrum Toermalien).
Vanaf 2 mei is de hele site blauwe zone (zowel bovengronds als ondergronds) van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00u. Voor de sitetours die in de namiddag plaatsvinden dient men de parkeerschijf te leggen.