Aanzienlijke schade aan stadhuis Genk

Gepubliceerd op vrijdag 18 februari 2022 9.30 u.
Persbericht van 18 februari 2022

Storm Eunice blaast met rukwinden doorheen België en bereikte in de late namiddag haar hoogtepunt. Ook het stadhuis van Genk bleef niet gespaard. Een reeks bakstenen aan de gevel ter hoogte van het binnenplein kwam los en veroorzaakte zware schade aan het onderliggend plat dak. Er vielen geen gewonden.

Rond kwart na zes vanavond is 30 m² metselwerk boven aan de dakrand aan het binnenplein van het stadhuis naar beneden gekomen. De stenen, die vermoedelijk loskwamen door de rukwinden van de storm Eunice, vielen vervolgens op de onderliggende luifel van het binnenplein. De luifel is deels ingestort en over dezelfde oppervlakte zwaar beschadigd.

“Gelukkig zijn er geen gewonden.” vertelt burgemeester Wim Dries. “Die ingang van het stadhuis was op dat moment ook al afgesloten.” De schade heeft geen verdere impact op de werking van het stadhuis. Het balieplein blijft via de hoofdingang ter hoogte van het Stadsplein toegankelijk.

De komende dagen wordt de schade verder opgemeten en opgeruimd. Er wordt in overleg met de verzekeraar gekeken wat de verdere gevolgen zijn. Daarnaast wordt er een onderzoek gestart om de oorzaak na te gaan en of er nog risicovolle plaatsen zijn.