Het nieuwstedelijk - Geel Hesje

“Betogen? Da's allemaal goed en wel maar er zijn straffere dingen die ge kunt doen.” Geel hesje is een stomend portret van dit dubbelzinnige fenomeen van verzet en sociale strijd. Met Groupe Diane en 9,6 (een verweer) vormt Geel Hesje een nieuwe trilogie over protest en verzet.

Op vrijdagavond 11 januari passeert een trucker een blokkade van gele hesjes in Luik. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Dat moet zo'n trucker toch snappen. Het is voor hen dat we vechten.

Hij gebruikt de bumper van de truck als opstapje om door de voorruit te kunnen zien. Oog in oog. De man achter het stuur zou hij zelf kunnen zijn. Het is voor u dat we vechten, roept hij. Met een Engelse sleutel beukt hij op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen. De woede slaat om in angst.

Een onvergetelijk rit” ★★★★ Knack

tekst & regie Stijn Devillé met Kris Cuppens, Aïcha Cissé, Sara Vertongen & Pieter-Jan De Wyngaert muziek Prisca Agnes Nishimwe & Geert Waegeman research & dramaturgie Els Theunis scenografie Bart Van Merode kostuum Joëlle Meerbergen geluid Tom Buys & Stefan De Reese coproductie van Het nieuwstedelijk & Het laatste bedrijf
foto Boumediene Belbachir

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
- 26 jaar - 13,00 euro, C-mine pas met unieke code - 15,00 euro, OKO sectorpas - 15,00 euro, Groepskorting (vanaf 10 personen) - 15,00 euro, Medewerker - 0,00 euro

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie