Kunst in Zicht - Kunstoppad³ Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Maak kennis met het kunstwerk 'Een brief aan onze vijand' van Bart Van Dijck.
Bart Van Dijck (1974, Bonheiden) is een kunstenaar die gefascineerd is door inheemse en uitheemse volkstradities, populaire cultuur, subculturen en sjamanisme. Hij onderzoekt hoe de identiteit van groepen of culturen wordt bepaald door het gebruik van symbolen en rituelen. Zijn werk staat dicht bij de leefwereld van kinderen.

Na in gesprek te gaan over het kunstwerk, ga je in een actieve workshop met je klas aan de slag. We spelen met ongebruikelijke materialen en bouwen ons eigen kamp. Welke kampkreet klinkt er als buitenstaanders jouw terrein betreden? En wappert er een vlag of staat er een grote totem aan de ingang? We maken onze eigen regels en vertellen ons eigen verhaal.

Via het spel van kampen bouwen, verdedigen en uitdagen, spreken we de verbeeldingskracht van kinderen aan. Hierbij staan twee doelen voorop: leren door de kunsten én interesse ontwikkelen voor de kunsten. Sowieso een out-of-the-box ervaring, waar er veel te ontdekken en te leren valt.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Medewerker - 0,00 euro

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie