Bus- en beeksafari langs de Genkse Stiemer

Een blauw-groene levensader verbindt het op drie na oudste natuurreservaat van België – de Maten – met 's lands eerste nationale park: de Hoge Kempen. De Stiemer is een parelsnoer.

Trek uw stoutste wandelschoenen aan en stap mee in het spoor van het everzwijn, de bever, maar bovenal de mens (sapiens), die ons Genkse landschap vorm gaven en geven. (Her)ontdek de half verborgen waterlopen tussen Oud-Termien en Waterschei op een tocht van meer dan 13 km lang.

Onderweg laten we gefilterd licht schijnen over het mysterie van de Motruïne. We stippen aan waar de watermolens en de boerenschansen lagen. En u verneemt voor het eerst over het waar, het wanneer en het waarom van “de slag aan de Stiemer”. Ook de toekomst van de beek geeft ruim stof tot gesprek.


Afspraak op zaterdag 20 augustus om 9 uur stipt aan de Stiemerhub. We nemen samen Lijnbus G1 naar Genk Station. Hier hebben we aansluiting op Lijnbus G5 tot halte Volmolen (de Hutten). Dan begint de voettocht stroomopwaarts tot aan de Schans van Waterschei, waar we uiterlijk rond 17 uur arriveren. We zijn dan al voorbij vertrekpunt Stiemerhub, voorbij de parking van Thorpark.

Om 13 uur is een streekgerechtenlunch voorzien in Restaurant U: deze ongerepte keuken vergast ons op een menu op basis van snoekbaars en boekweit. U krijgt daarbij een echt Stiemerhop-biertje aangeboden.

Wandeling + lunch voor de prijs van 25 €

Opgelet, de busreizen betaalt ieder voor zich, via eventueel eigen busabonnement, rittenkaart of SMS-je ter plaatse (2 €) naar De Lijn.

Drank en versnapering voorziet u best zelf, eventueel kunnen stops ingelast worden onderweg na overleg.

Gids: Kris Vanheusden

Reserveren: voor 12 augustus via vanheusdenkris@gmail.com

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00

Organisatie

Stad Genk, afdeling Leefmilieu en duurzame ontwikkeling

Filter op categorie