Ben Bertrand, Nabou Claerhout - MOLD sessions

Muzikale dates over muziekgenres heen!

C-mine en B-Classic slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept: 'MOLD sessions'.

Tijdens een MOLD session worden muzikanten van diverse pluimage voor één dag samengebracht. We laten hen experimenteren zoals in de veilige cocon van het repetitiehok. 's Avonds zetten we de deuren open voor het publiek.

Verwacht je aan spannende muzikale ontmoetingen en een unieke blend van genres; van klassiek tot elektronica, van hiphop tot hedendaags experimenteel: alles kan en alles mag. Het publiek maakt het proces mee van op de eerste rij. En vragen staat vrij! Tenzij er huwelijken uit deze dates ontstaan, zal het ook de eerste en laatste keer zijn dat je deze artiesten samen op een podium ziet.

Voor deze MOLD session brengen we Ben Bertrand en Nabou Claerhout samen.

Host: Kristof Claes

Gratis voor studenten!

 

MOLD session: Ben Bertrand

Ben Bertrand is een Brusselse basklarinetist en componist. Met zijn instrument en andere hulpmiddelen creëert Bertrand live performances met een hypnotiserend web van geluiden. Naar zijn muziek luisteren is zoals aan de zee zitten, en ons leven in slow motion zien voorbij komen. Met eerder werk - 'Era/Area', 'Off-Record 2017' en 'NGC 1999', uit op Les Albums Claus - was Ben te zien in België, Frankrijk en Nederland, bij o.a. Meakusma Festival, Ancienne Belgique, Le Lieu Unique, Schiev Festival, Le Guess Who? en het World Minimal Music Festival.

Zijn album 'Manes' releasete hij in maart 2020, in samenwerking met Stroom en Les Albums Claus. In 2021 verscheen zijn derde album 'Dokkaebi', opnieuw op Les Albums Claus.

MOLD sessions: Nabou Claerhout

Nabou Claerhout nam de moedige en ongewone sprong om op 9-jarige leeftijd trombone te leren spelen. Niemand kon toen vermoeden dat ze jaren later midden in de hedendaagse jazzscene zou belanden. Vandaag is Nabou één van de meest veelbelovende en vernieuwende jazztrombonisten van de Benelux.

Onder leiding van Fred Wesley en Mark Guiliana trok de jonge Nabou van de Kunsthumaniora Brussel naar Codarts Rotterdam, met onder meer Bart Van Lier en Ilja Reingoud als haar docenten. Na een tussenstop aan de Royal Academy of Music in Londen (2017) studeerde Nabou in 2018 af aan Codarts. Sindsdien geeft ze les aan het Kortrijks Conservatorium en de Wilrijkse muziekacademies en werkt ze sinds september 2021 als onderzoeker aan het Arts & Research Institute in Antwerpen.

 

MEER MOLD SESSIONS

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
- 26 jaar - 5,00 euro, C-mine pas met unieke code - 7,00 euro, OKO sectorpas - 7,00 euro, Student (enkel op vertoon van geldige studentenkaart aan de ingang) - 0,00 euro, Groepskorting (vanaf 10 personen) - 7,00 euro, Medewerker - 0,00 euro

Waar

Organisatie

C-mine

Filter op categorie