Autovrije Zondag

Op zondag 22 september organiseert stad Genk de Autovrije Zondag. Hiermee maakt de stad op één dag letterlijk de baan vrij voor enkel stappers, trappers en allerlei activiteiten. Het evenement kadert in het grotere geheel van de jaarlijkse week van de duurzame mobiliteit (16 – 22 september) waarin in heel Vlaanderen en Europa allerhande activiteiten worden georganiseerd om ons bewuster te doen nadenken over ons verplaatsingsgedrag. Autovrije Zondag is daarmee de ideale dag om buiten te komen voor een bruisende dag vol activiteiten en stap- en trapplezier.

In Genk vond de laatste editie van de autovrije zondag plaats in 2019. Toen werd tevens het zaadje gepland voor de heraanleg van de Evence Coppéelaan en Bochtlaan, dit jaar kan je tijdens de Autovrije Zondag al wandelend of fietsend de vernieuwingen bewonderen. Het autovrije gebied zal zich deze editie uitstrekken van de Vennestraat, Hoefstadstraat via de Evence Coppéelaan, Winterslagstraat tot aan het Centrum (Europalaan, tussen rotonde Bochtlaan en rotonde station) en omvat daarmee een traject van bijna 2,5 km vrije ruimte.

Smeer je benen of de ketting van je fiets. Want op 22 september 2024 klinkt er op bovenstaande straten geen geraas en motorgeronk maar wel het lied van de actieve weggebruiker: wandelbenen tikken het ritme, fietsbellen vormen het orkest.

Ga op ontdekking en geniet in alle rust van de vele activiteiten.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Europalaan (centrum) - Winterslagstraat - Evence Coppélaan - Hoefstadstraat - Vennestraat

Organisatie

stad Genk

Filter op categorie