Filip Jordens - Hommage à Brel

In "hommage à Brel" brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de  grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, trachten zij het publiek te laten proeven van 'l'artiste sur scène" die Brel was.

Filip Jordens imiteert niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een  podium losmaakte.

De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo: "Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel ".

Dit spektakel werd reeds meermaals opgevoerd in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, etc. en bestaat in twee versies:

Duo  : Filip Jordens + pianist

Quintet  : Filip Jordens + combo

Bezetting:

Filip Jordens - zang, gitaar

Maarten Lingier - piano

Stijn Bettens - accordeon 

Rob Vanspauwen - contrabas

Yves Baibay - drums

www.filipjordens.com

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €;-26: 7,00 €;+60: 10,00 €;Abonnement: 9,00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie