Arno Seynaeve/Steven Prengels - Berg

Raumteid versmelt in Berg de muziek van Richard Wagner met motieven uit De Toverberg van Thomas Mann.

De Toverberg van Thomas Mann is honderd jaar na de publicatiedatum relevanter dan ooit. Elkeen die het boek gelezen heeft kent de bedwelmende aantrekkingskracht van de berg en weet hoe verleidelijk het is de blik af te wenden van een samenleving in crisis.


Net als de hoofdpersonages uit de roman keren ook in Berg vier mensen voor even de blik af van het laagland waar ze vandaan komen en trekken zich terug op een plek hoog in de Zwitserse Alpen. Ze zoeken elkaar in grote en kleine verhalen en laten de wereld daarbuiten even voor wat hij is. De banaliteit krijgt er mythische proporties.


Concept en regie zijn in handen van Steven Prengels en Arno Synaeve, die onder de naam van Raumteid muziektheater maken dat vertrekt van een muzikale en beeldende basis. Ze verzamelen vier eigenzinnige acteurs - Pascale Platel, Tom Goossens, Witse Lemmens en Gregory Van Seghbroeck - en confronteren hen met de uitdagende klankwereld van Richard Wagner. Zijn epische muziek wordt via de poëzie van het net niet volmaakte naar een menselijke schaal teruggebracht. Berg ontwikkelt zich als een beeldende symfonie, waarin klank, beeld, woorden en beweging de toon voeren.De jonge Arno Synaeve studeerde met deze voorstelling af aan de nieuwe master van de Toneelacademie Maastricht.

Regie en muzikale leiding: Steven Prengels

Regie en scenografie: Arno Synaeve

Spel: Pascale Platel, Tom Goossens,  Witse Lemmens, Gregory Van Seghbroeck

Dramaturgie:  Anna Luyten/ Koen Haagdorens

Kostuumontwerp: Marta Stoffels

Lichtontwerp: Bennert Vancottem

Productieleiding: Valerie Desmet

Coproductie: NTGent, C-Takt & Ludwigsburger Schlossfestspiele

Met de steun van: les ballets C de la B, Toneelacademie Maastricht

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €;-26: 10,00 €;+60: 13,00 €;Abonnement: 12,00 €

Waar

C-mine cultuurcentrum

Informatie

Organisatie

C-mine cultuurcentrum

Filter op categorie