Inhuldiging Gedenkpaneel

Na de indrukwekkende hulde aan de Russische en Oekraïense krijgsgevangenen op de begraafplaats van Genk (8 mei jl.) verzamelen wij op vrijdag, 14 september a.s., om 13.45 u. op de parkeerplaats van dagcentrum De Regenboog (Lucien Londotstraat 3 Genk [3600]) voor een volgende, niet minder imponerende activiteit.

In de onmiddellijke omgeving van De Regenboog stond zeventig jaar geleden het 'Russisch kamp van Zwartberg', waar de Russische en Oekraïense krijgsgevangenen waren ondergebracht tijdens hun dwangarbeid in de mijn van Zwartberg. Comité II (bestaande uit: Roger Rutten, Alex Marut, Victor Geerdens, Irma Scheepers, Freddy Hamonts en Marc Bertrands) nam het op zich te zorgen voor de plaatsing van een gedenkpaneel op de site van het voormalige kamp. Met de steun van de Stad Genk en Erfgoedcel Mijnerfgoed wordt het paneel om 14 u. ingehuldigd, waarna U in de feestzaal van De Regenboog de achtergrond van de aanwezigheid van Russen en Oekraïeners kan vernemen en vergast wordt op een receptie (gratis toegang).

Net zoals vorig jaar, toen wij onverhoopt veel belangstellenden mochten verwelkomen ter gelegenheid van het bezoek van de joodse Gerda Bikales aan Zwartberg, nodigen wij U opnieuw van harte uit op deze beklijvende bijeenkomst.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

parkeerplaats van dagcentrum De Regenboog, Lucien Londotstraat 3 Genk

Filter op categorie