Boekbinden, Midori en Zwitserse binding - door Redo Papers

Tijdens deze workshop leer je boekbinden op een toegankelijke manier met behulp van papierresten en fijne doorlopers van de drukkerij. Bovendien krijg je veel tips mee waar je de nodige materialen kan vinden of met welke materialen van thuis boekbinden ook mogelijk is.
We maken twee verschillende boeken, de Midori en een scheurblok met Zwitserse kaft. De Midori is een handig pocketboekje waarbij we banneroverschotten van cultuurhuizen inzetten als mooie en stevige covers. Met deze slimme naaitechniek kan je jouw boek steeds blijven vernieuwen.
Daarnaast experimenteren we met gekleurde boekbinderslijm en maken we een scheurblok. Daarrond voorzien we een Zwitserse kaft waarbij de kleurrijke rug van de scheurblok zichtbaar is.
De workshop duurt 4 uur, daarna kan je thuis zelf aan de slag en verschillende varianten uitproberen.
Redopapers maakt unieke, handgemaakte producten met 'misprints' van drukkers. Het drukproces bij drukkerijen resulteert in een hoop papieroverschotten, bedrukt en onbedrukt. Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoekt Redopapers manieren om dit papier te verwerken tot unieke, handgemaakte designproducten zoals weekplanners en andere papieraccessoires.
Verloop van de workshop :
- Aanleren verschillende boekbindtechnieken.
- Technieken toepassen op eigen werk.
Zelf mee te brengen :
Alle materialen worden voorzien door de begeleiders. Je hoeft zelf niets mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie