Boekbinden, Koptische binding en paperback techniek - door Redo Papers

Tijdens deze workshop leer je boekbinden op een toegankelijke manier met behulp van papierresten en fijne doorlopers van de drukkerij. Bovendien krijg je veel tips mee waar je de nodige materialen kan vinden of met welke materialen van thuis boekbinden ook mogelijk is. De workshop duurt 4 uur, daarna kan je thuis zelf aan de slag gaan en verschillende varianten uitproberen. Wij voorzien al het materiaal. We maken twee verschillende boeken, de koptische binding en een paperback.
De Koptische binding is een populaire naaitechniek. Het is een mooie binding met open rug die bovendien erg stevig is. Doordat de vellen goed openvallen, is de koptische binding ideaal voor een schetsboek.
Daarnaast leren we de paperback techniek, een gelijmd boek met softcover. Met toegankelijk gereedschap ga je aan de slag en maak je op korte tijd een professioneel boek.
Redopapers maakt unieke, handgemaakte producten met 'misprints' van drukkers. Het drukproces bij drukkerijen resulteert in een hoop papieroverschotten, bedrukt en onbedrukt. Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoekt Redopapers manieren om dit papier te verwerken tot unieke, handgemaakte designproducten zoals weekplanners en andere papieraccessoires.
Verloop van de workshop :
- Aanleren verschillende boekbindtechnieken.
- Technieken toepassen op eigen werk.
Zelf mee te brengen :
Alle materialen worden voorzien door de begeleiders. Je hoeft zelf niets mee te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie