Object customizen met papierpulp - door Debbie Wijskamp

Ontdek de schoonheid en de mogelijkheden van hergebruik van papier. Leer technieken voor het bewerken van bestaande voorwerpen met papierpulp. Geef alledaagse voorwerpen zoals vazen, schalen, krukjes en lampen een eigenzinnige en persoonlijke uitstraling.

Debbie Wijskamp werkt en woont in het Fashion & Design District "Het Modekwartier" in Arnhem (NL). Na haar opleiding Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar zij in 2009 afstudeerde, startte ze haar ontwerpstudio waar ze onder andere werkt aan haar eigen productcollecties; ontwerpen waarvan ze de productie grotendeels in eigen hand houdt. Daarnaast ontwerpt ze ook voor bedrijven en labels, en geeft regelmatig workshops en cursussen. Debbie raakt geïnspireerd door alledaagse voorwerpen en materialen waar wij door omringd worden. Veel van Debbie's werk wordt gemaakt van hergebruikte en natuurlijke materialen. In het bijzonder heeft ze grote interesse in het werken met oud papier.
Verloop van de workshop :
- Korte introductie over papierpulp.
- Klaarmaken van de pulp.
- Experimenteren.
- Bewerken van de meegebrachte voorwerpen.
- Afwerken van je eigen customized object.
Zelf mee te brengen :
- Tijdens de workshop bewerk je bestaande voorwerpen met papierpulp.
Verzamel hiervoor verschillende voorwerpen die je graag zou willen bewerken, en breng deze mee naar de workshop. Dit kan zijn: een serie oude vaasjes of potjes, een bloempot of vaas, schalen en kommen, lampenkap, spiegel- of fotolijsten, klein krukje of bijzettafeltje, wandschapje, et cetera...
Kies bij voorkeur voorwerpen van keramiek, glas, hout of metaal ( papierpulp hecht niet of nauwelijks op plastic ). Let hierbij op dat het materiaal niet te dun noch flexibel is. In verband met de druk die hierop uitgeoefend zal worden, wordt aangeraden een voorwerp te gebruiken van een hard en stevig materiaal.
- Alle grondstoffen worden voorzien, maar het staat je vrij om andere soorten papier of verf mee te brengen waarmee je wilt experimenteren.
- Schort of oude kledij.
- Schetsboekje en potlood of pen.
- Een doos om jouw objecten terug mee naar huis te nemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Filter op categorie